Ana Sayfa SGK Dışarıdan müdür olarak atanan kişilerin SGK girişi yapılmalı mıdır?

    Dışarıdan müdür olarak atanan kişilerin SGK girişi yapılmalı mıdır?

    ortaklık vasfı bulunmaksızın şirkete dışarıdan müdür olarak tayin edilen kişiler 4/a kapsamında sigortalı sayıldıklarından, bu kişiler adına düzenlenecek işe giriş bildirgesinin atanma tarihinden bir gün önce SGK’ya verilmesi gerekiyor.  

    503
    0
    Şirket dışından (ortaklar dışından) şirkete müdür olarak daha önce atanmıştır. Dışarıdan müdürlük yapmakta olan kişinin şirkete SGK’lı olarak işe girişinin yapılmasında bir sakınca var mı?

    5510 sayılı yasa uyarınca hizmet akdine tabi olarak bir veya birden fazla işveren yanında çalışan kişiler 4/a, yani SSK kapsamında sigortalı sayılmışlardır.

    Dolayısıyla ortaklık vasfı bulunmaksızın şirkete dışarıdan müdür olarak tayin edilen kişiler 4/a kapsamında sigortalı sayıldıklarından, bu kişiler adına düzenlenecek işe giriş bildirgesinin atanma tarihinden bir gün önce SGK’ya verilmesi gerekiyor.


    Adres değişikliğini vergi dairesine 01.12.2020 tarihli yaptım. Yoklama ve vergi levhası 23.12.2020’de oluşturabildim. SGK’ya adres değişikliği ünite değiştiğinden yeni işyeri dosyası açmam gerekiyor ve ona göre nakil ile çıkış ve giriş yapacağım. Yeni ünite işyeri tescil tarihim 01.12.2020 den farklı bir tarih bugün veya 1 Ocak olabilir değil mi?

    SGK mevzuatı gereğince işyerinin faaliyette bulunduğu adresten başka bir ildeki adrese nakledilmesi halinde, nakleden işverence; başka bir işverene devredilmesi halinde devralan işverence nakil veya devir tarihini takip eden 10 gün içinde işyeri bildirgesi vermesi gerekiyor.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEngellilik Derecesi %90 veya Üzerinde Olanların Taşıt Alımlarında İstisna tutarı 2021 için 330.800 TL’ye çıkartıldı.
    Sonraki İçerikTarım Arazileri Artık Dijital Ortamda Kiralanabilecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz