Ana Sayfa Mevzuat Dışarıdan müdür atanan bir kişi kamu alacaklarına karşılık sorumluluğu nedir?

Dışarıdan müdür atanan bir kişi kamu alacaklarına karşılık sorumluluğu nedir?

Dışarıdan müdür atanan bir kişi kamu alacaklarına karşılık sorumluluğu nedir?

583
0

Kişi şahıs bilanço firması olarak 2012 yılından beridir ticari faaliyetine devam etmektedir.  Bu kişi daha önce 2008-2010 yılları arasında bir Limited şirkete dışardan müdür olarak atanmıştır. Müdürlük yaptığı şirketin SGK’ya 2008-2010 yılları ile ilgili borçlarından dolayı kişinin banka hesaplarına SGK tarafından e haciz yoluyla bloke konulmuştur.

 

Kişi bu bloke koyulan borcu ödeyip haczi kaldırsa sonrasında şahıs firmasını tür değişikliği yaparak Limited şirkete dönüştürse kamu alacaklarına karşı sorumluluğu devam eder mi?

 

Şahsın müdürlüğü ile ilgili şahsi sorumlukları dava konusu edilebileceği gibi bu gibi alacakların temini bakımından da görev yapacağı şirketteki paylarına haciz ve benzeri tahsilat yöntemleri uygulanabilir kanaatindeyim. Özellikle amme alacakları bakımından takibi sirayet edecektir.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçici ilmühaber kararının noterde tasdik edilmesi gerekir mi?
Sonraki İçerikLimited şirketlerin ortaklarının kamuya ve amme borçlarına karşı sorumlulukları nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz