Ana Sayfa Muhasebe Diş hekimleri serbest meslek makbuzu yerine geçen pos cihazlarını kullanamaya devam edebilir...

Diş hekimleri serbest meslek makbuzu yerine geçen pos cihazlarını kullanamaya devam edebilir mi?

1495
0

Diş hekimlerinin kullandıkları pos cihazları serbest meslek makbuzu yerine geçmektedir.

30.06.2020’den sonra pos cihazı ile yapılan satışlar için E SMM makbuzu düzenlenmesi gerekecek mi?

E-Smm uygulaması 01.06.2020 tarihi itibariyle başlayacaktır. (VUK 509 Kapsamında)

Serbest meslek faaliyeti icra eden hekimlerden (diş hekimleri ile veteriner hekimler dâhil), e- Serbest Meslek Makbuzu uygulamasına olarak dâhil olanların, banka veya kredi kartı ile yapacakları tahsilatlara ilişkin düzenlenecek ÖKC Bilgi Fişin (e-SMM Bilgi Fişi)’de yer alan banka işlem bilgilerine (işyeri numarası, terminal numarası, tahsilatta kullanılan banka veya kredi kartı numarasının son dört rakamı, kart sahibinin adı soyadı, tahsilat tutarı, onay kodu) e-Serbest Meslek Makbuzu üzerinde yer verilmesi ve ÖKC bilgi fişinin de müşteriye verilmesi koşuluyla,

EFT-POS özellikli yeni nesil ÖKC’lerin de 5/1/2008 tarihli ve 26747 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No:379) ile 30/5/2008 tarihli ve 26891 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No:382)’nde belirtilen POS (fiziki ve/veya sanal) cihazı yerine kullanılması mümkün olup EFT-POS özellikli YN ÖKC’den düzenlenen bilgi fişi e-Serbest Meslek Makbuzunun kâğıt çıktısı yerine geçer.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE-Serbest Meslek Makbuzu başvurusu sırasında mali mühür şart mıdır?
Sonraki İçerikMücbir sebep kapsamında olmayan mükelleflerin 2020 Ocak-Şubat ve Mart dönemine ait Defter Beratlarının yükleme süresi nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz