Ana Sayfa Vergi Diş hekimleri ödeme kaydedici cihaz kullanabilir mi?

Diş hekimleri ödeme kaydedici cihaz kullanabilir mi?

2536
0
Diş hekimleri ödeme kaydedici cihaz kullanabilir mi?

Diş hekimlerinin serbest meslek faaliyeti yapması dolayısıyla yazar kasa kullanma zorunluluğu var mıdır?
Pos makinesi kullandığı zaman nasıl işlem yapılmalıdır?
Vergi mükelleflerinden pos cihazı ödeme aldığı zaman serbest meslek makbuzu mu düzenlemek zorunda mıdır?

Hekimler kredi kartı ile yapacakları tahsilat için özel donanımlı POS kullanmak zorundadır. (379 ve 382 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri ile bu yükümlülüğe ilişkin, 40 Sayılı Vergi Usul Kanunu Sirküleri) Hekimler ÖKC kullanmaz.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Diyetisyenlik hizmeti verenler Ödeme kaydedici cihaz kullanacak mı?

Tahsilat amaçlı kullandığımız ödeme kaydedici cihazların entegrasyon zorunluluğu var mıdır?

 

Önceki İçerikBir şirkette müdür başka bir şirkette sigortalı çalışan kişi, sigorta çıkışı yapıldığında işsizlik maaşı alır mı?
Sonraki İçerikAylık Fiyat Gelişmeleri (Mayıs 2019)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz