Ana Sayfa Dijital Yaşam Dijital’de Haziran’da neler oldu? UnicoDijital sizler için derledi…

Dijital’de Haziran’da neler oldu? UnicoDijital sizler için derledi…

Dijital’de Haziran ayında neler oldu? Dijital yaşam haberleri

697
0

Instagram Influencerları, canlı yayın ve IGTV üzerinden gelir elde etmeye başlayacak

YouTube’un izinden gitmeye karar veren Instagram, bugün yayına aldığı canlı yayın rozetleri ve IGTV reklamlarıyla platformdaki video içerik üreticilerinin gelir elde etmesini sağlıyor. Şu anda test aşamasında olan bu iki özellik, ilk etapta kısıtlı sayıda kullanıcıya açılacak.

Instagram, onur haftası’nı LGBTİ temalı yeni özellikleri ile kutluyor

Eşcinsellere yönelik ayrımcılık, istismar, zorbalık ve şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla her yıl haziran ayında düzenlenen Pride (Onur) etkinlikleri, dünyanın dört bir tarafında ‘renkli’ görüntülere sahne oluyor. Geçtiğimiz ay Apple’ın, LGBTİ topluluğunu desteklemek ve cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacıyla akıllı saati Apple Watch için Pride Edition adında özel bir kordon serisi satışa sunduğunu sizlerle paylaşmıştık. Bu kez de popüler sosyal medya platformu Instagram, Onur Haftası için uygulamaya LGBTİ temalı bir dizi yeni özellik ekledi. Sosyal medya devi Facebook’un çatısı altında faaliyet gösteren fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, Pride (Onur) Haftası için uygulamaya LGBTİ temalı yeni çıkartmalar, efektler ve etiketler ekledi.

İlk defa bir nötronun uzaydaki ömrü ölçüldü

Johns Hopkins Üniversitesi’nden araştırmacılar, bir ilke imza atarak bir nötronun uzaydaki ömrünü ölçtüler. Çalışmanın sonuçlarında hata payı yüksek görünse de söz konusu çalışma, ileride yapılacak çalışmalar için bir referans niteliği taşıyacak. Bir atomun çekirdeğine güvenli bir şekilde yerleştiğinde nötronlar, oldukça kararlı bir hale gelirler. Ancak nötron, çekirdekten çıkarıldıktan sonra oldukça kısa bir ömre sahiptir. Bilim insanları uzun bir süredir çekirdek dışındaki nötronların ömrünü hesaplamaya çalışıyorlar. Bilim insanları, çekirdek dışındaki nötronların ömrünü hesaplamak için iki farklı yöntem denediler ve iki farklı sonuç elde ettiler. Bir nötronun uzaydaki ömrünün hesaplaması, çekirdek dışındaki nötronun ömrünün hesaplanması çalışmalarına önemli bir referans sağlıyor.

Türk şirketin geliştirdiği Koronavirüs testi FDA’dan onay aldı

Merkezi Gebze’de bulunan RTA Laboratuvarları’nın geliştirdiği koronavirüs testi; ABD’ye bağlı olan, ancak ilaç dünyasının en köklü onay kuruluşlarından FDA tarafından listelendi.

iOS 14 kodlarında, iMac tasarımının değişebileceğine dair ipucu bulundu

22 Haziran-26 Haziran tarihleri arasında ilk kez online formatta düzenlenecek olan 2020 Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) tanıtılması beklenen iOS 14’ün kaynak kodlarında, iMac tasarımının değişebileceğine dair çok önemli bir ipucu keşfedildi. Yeni sürümün kaynak kodlarında incelemelerde bulunan Rus konsept sanatçısı iFinder, öncekilerden farklı bir iMac simgesine rastladı. Tüm kenarlarda tek tip çerçevenin bulunduğu iMac simgesi, masaüstü Mac modeli için yeni bir tasarım diline işaret ediyor olabilir.

Sanal ilaç olarak tedavide kullanılabilen ilk reçeteli oyun: EndeavorRX

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tedavisinde kullanılmak üzere tasarlanan EndeavorRX, FDA’dan onay aldı. Oyun, hastalığın tedavisinde alternatif olarak önerilebilecek. Oyun endüstrisi, sınırları zorlayarak varlığını yeni alanlara genişletmeye başladı. Akili Interactive’in Project EVO adıyla geliştirdiği yeni oyunu EndeavorRX, tarihe geçti. Oyun, ABD’de ilaç olarak reçete edilebilen ve pazarlanabilen ilk video oyunu oldu.

Apple, 2020 ilk çeyrekte en fazla ‘Premium’ akıllı telefon satan şirket oldu

Counterpoint Research tarafından hazırlanan yeni bir araştırma, 2020 yılının ilk çeyreğinde en fazla satılan premium akıllı telefonları ve en fazla premium telefon satan şirketleri ortaya çıkardı. Yapılan araştırmaya göre 2020’nin ilk çeyreğinde en fazla satan 5 premium akıllı telefonun 4’ü iPhone modelleri oldu.

Bitcoin’e duyulan güven, büyük bankalara duyulan güveni geçti

Bir finans teknolojisi sitesi tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre Bitcoin’e olan güven büyük bankalara olan güveni geçti. Ayrıca araştırma sonuçları, insanların Bitcoin’in geleceğine nasıl baktığını da gösterdi. Finans teknolojisi haber sitesi The Tokenist tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre insanlar, Bitcoin’e büyük bankalardan daha çok güveniyorlar. 17 ülkeden 4 bin 852 kişinin katıldığı araştırmaya göre katılımcıların %47’si Bitcoin’e büyük bankalardan daha çok güveniyor.

iOS 14 tanıtıldı

Teknoloji devi Apple, yeni mobil işletim sistemi iOS 14 ile karşımızda. iOS 13’ün temelini devam ettiren ve tasarımsal olarak alıştığımız çizgiyi sürdüren yeni sürüm, ilk olarak App Library özelliğiyle bizleri selamlıyor. Bu özellik sayesinde uygulamalar kategoriler halinde çok daha iyi organize edilebiliyor. Yeni sürümle Widget penceresi de çok daha modern hale geliyor. Widget’ları ana ekrana ekleme desteği getiren yeni sürüm, aynı zamanda videolar özelinde resim içinde resim desteğini de veriyor. Bu sayede kişiler video izlerken diğer uygulamaları kullanmaya devam edebiliyor.

Telegram’ın iOS Beta sürümüne görüntülü görüşme özelliği eklendi

Piyasada bulunan en gelişmiş ve fonksiyonel uygulamaların başında anlık mesajlaşma uygulamaları geliyor. Telegram da bunlardan bir tanesi olarak biliniyor. Aylık bazda 400 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan platform bugün açıklanan bir haberle bugüne kadar söylenen en büyük eksiklerinden birini kapatmış oldu. Özellikle koronavirüs salgını döneminde çok fazla ilgi gören görüntülü görüşme özelliğinin iOS için Telegram Beta uygulamasına eklendiği bilgisi geldi.

En yenilikçi şirketler 2020 listesi belli oldu

Apple geçen sene üçüncü, Alphabet birinci ve Amazon ikinciydi. Listenin devamına baktığımızda dördüncü olan Microsoft ve beşinci olan Samsung’un yerini koruduğu görülüyor. Altıncı olmayı başaran Huawei ise geçen seneye göre 42 sıra yükseliş kaydetmiş durumda. Bu da listenin en hızlı yükselişi anlamına geliyor. En çok sıra kaybeden ise 29 basamakla 50. sıraya yerleşen McDonald’s oldu.

 


Kaynak: https://www.unicodigital.com/ – Haziran Bülteni
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞahıslar gider pusulası ile binek araçlarını işletme kayıtlarına alabilir mi?
Sonraki İçerikSözleşmelerde tutar belirtilmemişse damga vergisi hesaplanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz