Ana Sayfa Dijital Yaşam Dijital’de Aralık’ta neler oldu. UnicoDijital sizler için derledi

Dijital’de Aralık’ta neler oldu. UnicoDijital sizler için derledi

836
0

Son on yılın en popular dört uygulamasının sahibi: Facebook

Analitik veri firması ‘App Annie’, dataya göre son 10 yılın en çok indirilen dört uygulamanın sahibinin Facebook olduğunu açıkladı. Listenin büyük çoğunluğunu Facebook, Messenger, WhatsApp gibi sosyal medya uygulamaları, mikro-ödemeli mobil oyunları ve iletişim aplikasyonları oluşturuyor. Listede yer alan diğer bazı isimler ise Snapchat, TikTok, Twitter, Youtube ve Skype

 

Google’ın güncel açıklamasından sonra Samsung’dan da bir açıklama geldi

Türkiye Rekabet Kurumu ile Google’ın anlaşma zeminini yaratamamış olmasından dolayı Google, 16 Aralık Pazartesi yaptığı açıklamada Türkiye Rekabet Kurumu’yla yaptığı anlaşma sonucunda Android ile bazı sorunlar oluştuğunu açıklamıştı.. Samsung yeni yaptığı açıklamada şu anlık Android’in yasal olarak bir sorun teşkil etmediğini ve 2020’de çıkacak yeni Galaxy ürünleri ile ilgili Türkiye’deki lansman çalışmalarına ve planlamalarına bu çözüm sürecince devam ettiklerini açıkladı.

Facebook – Google “duopoli”sinde kısa vadede bir değişim gözükmüyor

ABD’deki dijital reklam harcaması konusundaki son öngörülere göre, Facebook ve Google’ın dijital duopolisi güçlü kalmaya devam ediyor, iki şirketin de bu yıl paylarının artacağını, 2020’de biraz düşeceği ve 2021’de tekrar yükselişe geçeceği öngörülüyor.

Dijital hizmet vergisi kanunu ile bazı kanunlarda ve 375 Sayılı KHK’da değişiklik yapılması hakkında kanun, dijital hizmet vergilerine ilişkin neler getirecek?

Dijital Hizmet Vergisi Kanun Teklifi Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Buna göre;

  • Dijital ortamda sunulan her türlü reklam hizmeti,
  • Sesli, görsel veya dijital herhangi bir içeriğin dijital ortamda satışı,
  • Bu içeriklerin dijital ortamda dinlenmesine, izlenmesine, oynanmasına, elektronik cihazlara kaydedilmesine veya bu cihazlarda kullanılmasına yönelik dijital ortamda sunulan hizmet,
  • Kullanıcıların birbirleriyle etkileşime geçebilecekleri dijital ortamların sağlanması ve işletilmesine yönelik hizmet,

olarak, tanımlanan hizmetlere ilişkin aracılık hizmeti sağlayanlar Dijital Hizmet Vergisine tabi oldu.

TikTok, Çin dışında yeni bir merkez arayışında

Son zamanların en popüler uygulamaları arasına girmeyi başaran TikTok, Çin istihbaratıyla işbirliği yaptığı algısını değiştirmek için merkezini Çin dışına taşıyacağını açıkladı. TikTok’un aday şehirleri Dublin, Londra ve Singapur’a indirgediği söyleniyor.

 

 

Instagram fotoğraflarının altına yazdıklarınızı iki kere düşüneceksiniz

Instagram’a gelecek yeni bir güncellemeyle artık fotoğraf altına yazı yazarken eğer hakaret içerebilen bir anlam taşıyan bir yazı olarak algılarsa Instagram pop up bir bildirimle size uyaracak.

 

 

2020 pazarlama ve reklam bütçelerinizi hazırladınız muhtemelen. Peki 2022?

Zenith Media tarafından yayımlanan “Reklam Harcamaları Öngörüleri” raporuna gore masaüstü internet sitelerindeki, gazete ve dergilerdeki reklamlar giderek değerini yitirecek. Araştırmaya göre, 2019 yılına kıyasla 2022 dergi ve gazetelerin reklam gelirlerinde 11 milyar dolardan fazla kayıp olacakken mobil internete yönelik yapılan reklam harcamaları 90 milyar dolardan fazla artış gösterecek.

 

 

Beden Olumlama Hareketi ve sosyal medya

Özellikle gençlerde rastlanan bedene dair güvensizlik sorunu sosyal medyanın popülerleşmesiyle son yıllarda şiddetli bir artışa geçti. Kullanıcıların kaslı vücutlarını ve sıfır beden vücutlarını paylaştıkları sosyal medya özellikle yeme bozukluğu çeken ve kilolarıyla ilgili problemleri olanların özgüvenlerini etkiliyor.

Robotların hissetmesini sağlayan yapay deri

Bilim adamları robotların fiziksel dokunuşları hissetmesini ve tepki vermesini sağlayan yapay deri geliştirdiler. Yapay deri sayesinde robotların insanlarla etkileşebileceği ve hissetme yetenekleri sayesinde kazaları önleyebileceği öngörülüyor.

 


Kaynak: unicodigital.com
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAvukatlar aynı büroda veya ortaklık şeklinde faaliyet gösterebilir mi?
Sonraki İçerikE-İrsaliye Uygulamasına Kimler geçmek zorundadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz