Ana Sayfa YAZARLAR-YENİ Dijital ajanslar nasıl çalışıyor?

Dijital ajanslar nasıl çalışıyor?

1443
0

Dijital ajanslar nasıl çalışıyor?
Dijital iletişim giderek daha spontan, daha sıvı bir hal almaya başladı. Hem yaratıcı, hem de uygulama süreçlerinde çevik, dinamik ve güncel bir yapıda olmanız gerekiyor.

 

 

 

Dijital Ajansta çalışmak nasıl bir deneyim?
Akıcı bir film gibi. Eğlenceli ve hızlı çalışma ortamında sıkılmayacağınız garantili. Sürekli öğrenecek yeni şeyler var. Ne kadar bilgili ve deneyimli olsanız da her gün yeni bir şey öğrenmeniz gerekiyor.

 

 

Hangi beceriler daha önemli?

Öncelikle, “Doğru ve etkin iletişim kurabilme” Zamanı etkin kullanmak için bu şart. “Yeniliklere açık olma” ve “Sürekli öğrenme” yine kesinlikle olması gereken nitelikler. Bunun dışında İngilizce’nizin iyi olması da gerçekten güncel bilgiye erişmek için önemli.

 

 

Dijital Ajansların geleceği nasıl olacak?
Dijital ajanslar diye bir şey olmayacak. Ajansların hepsi zaten dijital olacak. Çünkü dünya dijitalleşiyor. Eskiden yaratıcı ekiplerle teknoloji ekipleri çok farklı işlevleri yerine getirirken artık bu ayrımlar da giderek ortadan kalkıyor. Yaratıcılık + Teknoloji. İkisini artık tek bir kelimeyle ifade etmeliyiz.

Dijital pazarlama, sosyal medya pazarlaması, mobilde strateji, nitelikli içerik oluşturma, tıklama başına ödeme (PPC), e-commerce tracking (birçok kombinasyonu ile birlikte) gibi terimler hayatınızın bir parçası olmalı.

Markaların dijital pazarlama ajansları ile çalışmaları, ticari hedefleri ile senkronize olarak, kaynak ve yeteneğe erişerek markalarını geliştirme fırsatı sunar. Dinamik, ödüllendirici, çeşitli ve potansiyel olarak kazançlı ve verimli bir kariyer yolu arayan bir dijital pazarlamacı iseniz, ileri görüşlü bir dijital ajansta çalışmak sizin için iyi fırsat olabilir.

 

Peki, akla ilk gelen proaktif dijital ajans gerçekten nasıl çalışıyor?

İşinde uzman dijital pazarlama ajansında, ekibin bir parçası olarak çalışmak, farklı müşterilerin heyecan verici işleri ile çalışırken becerilerinizi genişletmek ve geliştirmek isteyen kişiler olarak potansiyel fayda sunar.

Her şeye evet dememe!

Marka için çalışan dijital pazarlamacılar, rollerinin zaman zaman durulduğunu görürken, aynı zamanda çıkan krizlerde zorlu süreçlerin sonunda kalıcı çözümler bularak her zaman sizleri dinamik tutarak bir sonraki adıma geçmenizi sağlayacaktır.

Hepsi farklı değerlere, fikirlere ve iş hedeflerine sahip çok sayıda farklı müşteriyle çalışarak, projeye bağlı olarak yaklaşımınızı, zihniyetinizi ve bakış açınızı değiştirmeniz gerekecektir.

Bunu yaparken, rolünüz sürekli bir meydan okumak ve zamana karşı yarışmak olduğu için birbirini takip eden iki günün aynı olmayacağından, sıkılmanız veya şikâyetçi olmanız olası değildir.

Sürekli genişleyen ve gelişen bir yetenek!

Dijital pazarlama yeteneklerinizi sürekli olarak geliştirerek, alanda uzun ve ödüllendirici bir kariyerin tadını çıkarmak için çalışırsanız, haftalık olarak yeni pratik bilgiler edinirken mevcut yeteneklerinizi geliştirmenin en güzel faydasını sağlayacaksınız.

Yeni nesil ajans, dijital inovasyonu teşvik etmeye büyük önem vermektedir ve bu nedenle, birçoğu işin bir parçası olarak sürekli öğrenme fırsatları sunmaktadır.

Dijital ajans ortamında çalışmanın çeşitli, zorlu ve zaman zaman yüksek gerilimli olduğu yadsınamaz.

Çoğu ajans, çalışanlarının SEO ve SEM, PPC, içerik pazarlama, video prodüksiyonu ve veri analizi de dahil olmak üzere tüm önemli dijital pazarlama disiplinleri hakkında kapsamlı bir çalışma bilgisine sahip olmasını isteyecektir.

Bununla birlikte, dinamik bir dijital ajansın bir parçası olarak çalışmayı etkinleştirmek ve hem fayda sağlamak hem de fayda alabilmek için, tüm bu temel alanlarda deneyim ve sertifika kazanmanız gerekmektedir.

Bu gelişmeleriniz ile birlikte, dijital pazarlama konusunda sağlam bir bilgi birikimi ile donanmış, kariyer gelişiminiz için sağlam temeller oluşturmuş olacaksınız.

Birçok yeni nesil ajans yeni işe alımlarının ilk günden itibaren sonuçlar elde etmek istemelerinin yanı sıra müşteriler ile etkileşim içerisinde olmaya çok önem vermektedir.

Uzmanlık alanınınız ile ayrışabiliyorsanız, müşterilerle güzel bir bağ kurabiliyorsanız ve iş yerinin içinde ve dışında becerilerinizi geliştirmek için ayrı bir çaba harcıyorsanız, dijital ajans kariyerinizin yükselen grafiğini göreceksiniz.

En önemli kriterlerden birisi hem ajans çalışanları (iç müşteri) hem de müşterileri (dış müşteri) için bütçeleri verimli bir şekilde yönetmek, veri odaklı stratejiler oluşturma konusunda geniş bir deneyim kazanmaya odaklanırsanız ayrışabilirsiniz.

Sonuç olarak, bir ajans hayatta kalabilmek için yenilikçi, ileri görüşlü ve bukalemun gibi her ortama uyum sağlamanız sizin beceri ve öngörünüzü geliştirecektir.

Elif YARDIMOĞLU
elify@beycon.com.tr

 

 


Kaynak: Unicodigital.com
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDefter beyan sistemini kullanmaya kimler yetkilidir?
Sonraki İçerikGeçmiş yıla ait motorlu taşıtlar vergisini gidere yazabilir miyim? Gecikme zamları KKEG midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz