Ana Sayfa Vergi Dezenfektan satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

    Dezenfektan satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

    Dezenfektan satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

    1414
    0

    Yer yüzey dezenfektanı, el ve cilt dezenfektanı ve anti bakteriyel el sabunu üretimi işi ile iştigal eden Şirketinizin “Biyosidal Ürün Ruhsatnamesi” sahibi olduğu, ana faaliyet kodunda yer alan ürünlerin bu ruhsatname ile imaline müsaade ediliyor. Söz konusu mamullerin satışında uygulanması gereken KDV oranının ne olmalıdır?

    Bahsettiğiniz teslim için I (Bir) sayılı listede ise; %1,

    II (İki) sayılı listede ise; %8

    Her iki listede de yoksa genel oran olan %18 uygulanır.

    2.el araç alım satım işi yapan firma ticari aracı vergi mükellefi olmayan şahıstan noter satış sözleşmesi ve gider pusulası ile girişini yapıp almıştır. Satarken alışla satış arasındaki farkın %18 hesaplayıp karşı tarafa fatura ediyor. Bizim firmamız aldığı ticari aracı satarken düzenleyeceği faturada KDV oranı ne olmalıdır?

    Firmanız aracın satışında satış bedelinin TAMAMI üzerinden %18 KDV hesaplayarak Fatura düzenleyecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÇiftçiler e-Tarım portalıyla köylerinde en çok ihtiyaç duydukları hizmetlere dijital olarak rahatlıkla ulaşabilecek
    Sonraki İçerikAB, koronavirüs salgınının ekonomik etkileriyle mücadele etmek için oluşturulan 750 milyar € tutarında kurtarma paketi ve bütçe konusunda anlaşma sağladı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz