Ana Sayfa Muhasebe Devletten alınan teşvikler hangi hesapta takip edilmelidir?

    Devletten alınan teşvikler hangi hesapta takip edilmelidir?

    992
    0

    17103- 27103 sayılı teşvik kanunlarına göre muhasebe kayıtları hususunda programcı ile anlaşmazlığa düştük. Kayıtlar hakkında bilgi alabilir miyim?

    Devletten alınan teşvikler 602 hesap da takip edilir.

    Demirbaş satışlarını elde edilen karı 602 nolu hesapta mıi yoksa 679 nolu hesapta mı izlemek gereklidir?

    Demirbaş satışları 679 hesapta takip edilir. 602 hesapta devletten alınan teşvikler takip edilmektedir.


    602.DİĞER GELİRLER Hesabının açıklaması ve İşleyişi

    İşletmenin korunması, ihracatı teşvik ya da hükümet politikasına uyma zorunluluğu karşısında oluşan işletmenin faaliyet hasılatındaki düşüklüğü veya faaliyet zararını gidermek için, sermaye katkısı niteliğinde olmayan, mali yardımlar (sübvansiyonlar), devletin bazı malları vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerden istisna etmesi yoluyla yaptığı yardımlar (vergi iadeleri) ve satış tarihindeki vade farkları, ihracatla ilgili fiyat istikrar destekleme primi vb.. hasılat kalemleri bu hesapta izlenir.

    İşleyişi :

    Dönem içindeki faaliyetlerden doğan sübvansiyon, vergi iadesi, vade farkları, (vb.) tutarları saptanarak ilgili hesaba borç, bu hesaba ise alacak kaydedilir.


    Kaynak: İSMMMO, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı 19.09.2020
    Sonraki İçerikSGK sisteminde sektör alanı banka olarak görünen iş yerleri SGK V2 ekranından bildirim yapmaya devam edebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz