Ana Sayfa SGK Devlet memurunun maluliyet nedeniyle işten ayrılması halinde sigortalılığı ne zaman sona erer?

    Devlet memurunun maluliyet nedeniyle işten ayrılması halinde sigortalılığı ne zaman sona erer?

    1.10.2008 tarihinde aylıklarını ayın 15 inde ödeyen bir kurumda göreve başlayan sigortalı hakkında 5434 sayılı Kanun hükümleri uygulanacaktır.

    571
    0
    5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce 5434 sayılı Kanuna tabi hizmeti bulunmayan ve 5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden sonra ilk defa kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında (Eski adıyla Emekli Sandığı) çalışmakta iken maluliyet nedeniyle görevlerinden ayrılan sigortalının sigortalılığı, maluliyet nedeniyle tarafına aylık bağlanacak ise görev aylığının kesildiği tarihte diğer hallerde ise görevden ayrıldıkları tarihten itibaren sona erer.
    Haklarında 5434 sayılı Kanunun mülga hükümleri uygulanan 4/c sigortalılarının ise her ne sebeple olursa olsun görevlerinin sona erdiği tarihte sigortalılıkları sona ermekte olup, bunların görevden ayrıldıkları tarihi takip eden ayın sonuna kadar olan sürelerin tamamı fiili hizmet süresinin hesabında dikkate alınmaktadır.
    5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihi aylıklarını ayın 1’inde ödeyen kurumlar için 1/10/2008, aylıklarını ayın 15 inde ödeyen kurumlar için 15/10/2008’dir.
    Buna göre, 1.10.2008 tarihinde aylıklarını ayın 15 inde ödeyen bir kurumda göreve başlayan sigortalı hakkında 5434 sayılı Kanun hükümleri uygulanacaktır.

    Kaynak: SGK
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest bölgedeki firmanın konfeksiyon ürünü haline getirilerek serbest bölgede diğer bir şirkete yaptığı teslim KDV’ye tabi midir?
    Sonraki İçerikE-belge sistemi üzerinden nihai tüketiciye düzenlenen faturalar nasıl iptal edilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz