Ana Sayfa Vergi Devlet memurları ticari faaliyette bulunabilir mi?

    Devlet memurları ticari faaliyette bulunabilir mi?

    Memur olanlar Şahıs firmasını kapatılmalı mıdır?

    540
    0

    Devlet memurluğu için kpss sınavlarına hazırlık yapan bir gerçek kişinin ticari faaliyetin olması memurluluğa girişinde sorun yaratır mı?

    Sınava giriş anında neden sorun olsun Henüz memur değil.

    Ticari kazanç GV mükellefiyeti olan kişi 657 sayılı devlet memurları Kanuna göre çalışmaya başladığı an den itibaren Mükellefiyetini i kapatması gerekir.

    Nev’i değişikliği yaparak şahıs firmamızı limited şirket olarak tescilledik. Sgk’ya yasal süre içerisinde bildirimde bulunduk ve şifremiz değişmedi aynı şifre ile ltd şirketten devam edebileceğimiz söylendi. Burada sormak istediğim APHB ltd şirkete dönüştüğü tarihe kadar (22.09.2020) tarihine kadar şahıs firmasından kalan günler için limited şirket firmamızdan mı bildirim yapacağız?

    Nevi değişikliği sonrası ltd şti olarak önceki sürelerde şahıs bildirimi olarak verilmelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAylık Satış Tutarı ve KDV Bilgileri ÖKC’den Nasıl Temin Edilecektir?
    Sonraki İçerikAnonim Şirketi Temsil Yetkisi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz