Ana Sayfa SGK Devlet 18 Yaşındaki Gençlerin GSS Primini Ödeyecek!!!

    Devlet 18 Yaşındaki Gençlerin GSS Primini Ödeyecek!!!

    1279
    0

    Liseden mezun olup üniversiteyi kazanamayan gençler 18 yaşından sonra GSS primi ödemek zorunda kalıyordu. Yapılan yeni düzenlemeye göre gençlerin sağlık harcamalarını 2 yıl boyunca devlet ödeyecek.

    2012 yılında uygulanmaya başlayan GSS sisteminde 18 yaşını doldurup öğrenci olmayanların çalışmaması halinde GSS primi ödemek zorunda. Bu primi ödeyip ödemeyeceği de yaşadığı eve giren gelire göre belirleniyor. Eğer eve giren kişi başı gelir asgari ücretin 1/3’den az ise primleri devlet ödüyor. Fazla ise bu kez herkes kendi primini ödüyor.

    Ödenecek primler, eskiden 3 ayrı kategoride belirleniyor ve 300 TL’yi geçiyordu. Yapılan düzenleme ile bu 53,32 liraya kadar düşürüldü. Devlet bu gençlerin mezun olduktan sonra 2 yıl boyunca sağlık primlerini devletin karşılaması konusunu hüküm altına aldı. Ayrıca gençlerin 2 yıllık sağlık hizmetinden yararlanabilmesi için belli bir yaşı da geçmemeleri gerekiyor. Lise mezunlarının yaş sınırı 20, üniversite mezunlarında ise 25. Bu yaşın altında olduğu sürece gençler sağlıktan ücretsiz yararlanabilecek.

    Kaynak: SGK

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikFerrari Yeni Modeli Türkiye’de Satışa Sunuldu!!! Peki Fiyatı Ne Kadar?
    Sonraki İçerikAsgari Ücretin Yaklaşık 5 Katı Fiyata Sahip Telefon Hangisi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz