Ana Sayfa Muhasebe Devir alacak şirket sermayesi devrolacak şirketin bilanço zararını karşılayamıyorsa birleşme gerçekleşebilir mi?

Devir alacak şirket sermayesi devrolacak şirketin bilanço zararını karşılayamıyorsa birleşme gerçekleşebilir mi?

785
0

Ltd şirketi ile başka bir ltd şirketin birleşmesinde devrolan şirketin sermayesi birleşmeye konu bilanço zararını karşılayamıyor. Bu durumda birleşme işlemi yapılabilir mi? 

Kanun birleşme sonucu özvarlık kanuni eşikleri korumuyor ise birleşmenin yapılmaması şeklindedir. Ancak öncelikle devir alanda sermaye artışı yapıldıktan sonra birleşme işlemi yapılması gerekmektedir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şirket Birleşme ve Devralmalarında önceden rekabet Kurumundan izin almak zorunlu mudur?

 

Tasfiye Halindeki Bir Şirket Birleşmeye Katılabilir mi?

 

Şirketler Birleşmesi nedir?

 

Ticaret Şirketleri Birleşme, Bölünme ve Tür Değiştirme Hallerinde Ortaklık Paylarının İncelenmesi Nasıl Yapılır?

 

Ticaret Şirketlerinde Birleşme Halinde Ortaklık Payları Nasıl Devrolunur?

 

Şirket Birleşmelerinde, Sermaye Artırımı Yapılması ve Azınlık Paylarının Alınması Durumunda Vergi Nasıl Hesaplanır?

 

 

Önceki İçerikDünya Bankası endişeli
Sonraki İçerikOrtakları aynı olan iki sermaye şirketi nasıl birleşir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz