Ana Sayfa Şirketler Dev Birleşme!!! İtalyan Otoyol Şirketi İspanya’nın Otoyol Şirketini Satın Alıyor!!!

Dev Birleşme!!! İtalyan Otoyol Şirketi İspanya’nın Otoyol Şirketini Satın Alıyor!!!

1359
0

AB’den onay çıktı. İtalya’daki ücretli otoyol şirketi Atlantia’nın İspanya merkezli Abertis’i 18 milyar dolara satın alıyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, her ikisi de ücretli otoyol işletmeciliği alanında faaliyet gösteren Atlantia’nın Abertis’i 18 milyar dolara satın alması teklifine yönelik incelemelerde bulundu İncelemeleri tamamlayan AB Komisyonu satın alma işlemine onay verdi.

Atlantia ve Abertis’in satın alması sonucu dünyanın en büyük ücretli otoyol işletmecisi şirketin ortaya çıkacağı belirtildi.

Atlantia şirketi İtalya merkezli ücretli otoyol, havalimanı ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren bir şirket. Abertis ise İspanya’da ücretli otoyol ve telekomünikasyon altyapısı sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Avrupa Birliğinde faaliyet gösteren şirketlerin rekabete aykırı bir durumda olup olmadıklarını veya şirket birleşmelerinin piyasalar üzerindeki etkilerinin ne olacağını denetleme yetkisi AB Komisyonunda ve bu Komisyon yaptığı incelemelerde rekabete aykırı durum tespit ederse buna yönelik tedbirler alabiliyor ve şirket satın almalarını engelliyor.

Kaynak: Fortune Türkiye

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikSamsung Electronics CEO’su İstifa Etti!!!
Sonraki İçerikTesla 11 Bin Aracını Geri Çağırıyor!!! Peki Neden?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz