Ana Sayfa Çalışma Hayatı Desteklerden faydalanamayan ve ücretsiz izine çıkartılan emekli personellerin eksik gün bildirim kodu...

Desteklerden faydalanamayan ve ücretsiz izine çıkartılan emekli personellerin eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

861
0

Nisan ayında ücretsiz izin desteğinden yararlanamayan emekli çalışanlarımızı ücretsiz izine gönderdiğimizde eksik gün kodunu ne olarak seçmeliyiz? Bu çalışanlarımız ücretsiz izin desteğinden yararlanamadığı için ücretsiz izine gönderirken emekli çalışan personelin ücretsiz izin için onayı gerekir mi?

21 kod kullanılmalıdır. İşçinin yazılı onayı alınmalıdır.

Covid-19 kapsamında kronik hastalığı sebebiyle evden çalışmaya devam eden personel için sokağa çıkma yasağı olan günlerde çalışıyor olarak bildirim yapılabilir mi? Yoksa o günlerde evden çalışsa bile eksik gün bildirilip 10 koduyla mı bildirim yapılmalıdır?

Evden çalışma devam ediyor ise eksik gün burada kullanılmamalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa çalışma ödeneği olumsuz sonuçlanan personellerin SGK bildirgelerindeki eksik gün bildirim kodunu değiştirebilir miyiz?
Sonraki İçerikOturulması ve kullanılması kanunların verdiği yetkiye dayanılarak yasak edilen binalar için Emlak Vergisi Ödenir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz