Ana Sayfa Duyurular Dernek Beyannameleri 1 Ağustos 2020 Tarihine kadar verilebilir!

Dernek Beyannameleri 1 Ağustos 2020 Tarihine kadar verilebilir!

Dernek Beyannamesi 2020, 2020 Dernek Beyannamesinin son günü ne zaman?, Dernek Beyannamesi Son verilme Tarihi Nedir?

803
0

2019 YILINA AİT DERNEK BEYANNAMELERİ VE BİLDİRİMLERİNİN ERTELENMESİ HAKKINDA DUYURU


Korona virüsü kaynaklı Covid-19 hastalığı üzerine 11 Mart 2020 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmiştir. Ülkemizde de bu salgının yayılmasını ve insanların hayatlarını tehdit etmesini engellemek için çeşitli tedbirler alınmıştır. Bu çerçevede 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmaları kısıtlanmış olup, yöneticileri bu kapsamda olan derneklerin yönetim faaliyetlerinde bu nedenle aksamalar yaşandığı görülmüş, şehirlerarası ulaşımın kısıtlanmasıyla beraber farklı illerde bulunan dernek yöneticilerinin bir araya gelerek karar almasında da zorluklar yaşandığı gözlenmiştir.

Ayrıca dernek ve vakıfların genel kurulları ile sivil toplum kuruluşlarının eğitimler dâhil, insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri 16.03.2020 tarihinden itibaren geçici olarak ertelenmiştir. Bütün bu sebepler ve virüs salgınının hayatın olağan akışın kesintiye uğratması dernekleri de etkilemiştir.

Bu kapsamda derneklerin vermekle yükümlü oldukları beyanname ve bildirimlerinin hazırlanış ile veriliş süreci de sekteye uğramıştır. Bu nedenle derneklerimizin mağdur olmasını ve idari yaptırımlarla karşılaşmalarını önlemek maksadıyla; nisan ayı sonuna kadar verilmesi gereken dernek beyannameleri ile mevzuattan kaynaklı diğer bildirimlerin verilme süreleri 01.08.2020 tarihine kadar geçici olarak ertelenmiştir.

 


Kaynak: Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Duyurusu https://www.siviltoplum.gov.tr/tokat/dernek-beyannameleri-ve-bildirimlerinin-ertelenmesi-hakkinda
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÜniversite-sanayi iş birliği modeliyle Türkiye’nin ilk enzim fabrikası açıldı
Sonraki İçerikŞirket ortağına ait tescilli markaların isim hakkı yapılacak ödeme sırasında düzenlenmesi gereken belgenin türü ve şirket ortağına mükellefiyet tesisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz