Ana Sayfa Ekonomi Deri sektöründen 163 ülkeye ihracat

    Deri sektöründen 163 ülkeye ihracat

    375
    0

    Deri ve deri mamulleri sektörü, yılın dört aylık döneminde 163 ülkeye 690 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Güven Karaca, “Ayakkabı sektörü, ihracatta geçen sene 1 milyar doların üzerine çıkarak rekor kırdı. Ayakkabı sektörünü, deri konfeksiyonu, saraciye, bitmiş ve yarı mamul deri izledi. Rakamlar çok iyi geldi. Bu yılın ilk çeyreğinde de ihracatta artış devam etti. Dört ayda 690 milyon dolarlık ihracatımız var; bu bir rekor. Geçen senenin aynı dönemiyle kıyasladığımızda yüzde 28 artış yaşandı. Amacımız, bu yıl 2 milyar doların üzerine çıkmak, pazarı çeşitlendirmek” diye konuştu.

    EN FAZLA İHRACAT AB’YE

    Türkiye’nin deri ve deri mamullerinde cazibe merkezi olduğunun altını çizen Karaca, en fazla ihracatın AB ülkelerine yapıldığını söyledi. Karaca, ikinci sırada eski Doğu Bloku ülkeleri, üçüncü sırada Afrika ve diğer ülkelerin yer aldığını dile getirdi.
    Karaca, Afrika ülkelerinde de yükseliş trendinin devam ettiğini belirterek, “Dünyada 210 milyar dolarlık bir pazar var. Bizim payımız, 1 milyar 730 milyon dolar. ABD, 30 milyar dolarlık bir pazar ve biz buraya yüzde 1’in altında ihracat yapıyoruz. Güney Kore, Avrupa Birliği, eski Doğu Bloku ülkelerindeki pazar payını büyütmek, yeni pazarlar oluşturmak durumundayız” dedi.

    TEKNOLOJİK OSB KURULACAK

    Derideki talebi karşılayabilmek için organize sanayi bölgesi (OSB) projesi planladık-larını ve bakanlıklarla görüşüldüğünü belirten Karaca, “Projemiz hazır. Meslek liselerinin, Ar-Ge merkezlerinin, sosyal donatıların içinde olduğu karbon nötr bir OSB kurarak, Türkiye’nin 250 milyar dolarlık ihracat hedefine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİhraç kayıtlı faturanın bedeli dövizli olarak ödenebilir mi?
    Sonraki İçerikNakliye işi yapan firma şoför ücretlerini hangi hesapta takip etmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz