Ana Sayfa Vergi Deprem bölgesine yapılacak konteyner satışlarının KDV oranı %8 midir yoksa %1 midir?

    Deprem bölgesine yapılacak konteyner satışlarının KDV oranı %8 midir yoksa %1 midir?

    411
    0

    İstanbul firmasına konteyner satışımız oldu ve KDV %18 uyguladık ancak firma KDV’nin düştüğü ve %1 KDV olması gerekir demektedir. Ancak satış yaptığımız firma özel bir İstanbul firmasıdır %1 KDV olmalı mı? veya firma prefabrik yapı veya konteyner i deprem bölgelerinde kullanılacak derse hangi evrakları istememiz gerekir? Satış yaptığımız prefabrik yapının deprem için kullanılacağını nereden bilip KDV % 1 uygulayacağız?

    Cumhurbaşkanlığı kararına göre Deprem bölgesinde kullanılmak üzere satılan prefabrik yapı veya konteyner için % 1 KDV uygulanır. Hangi evrakların ibraz edileceği konusunda bir açıklama olmadığı için yorum yapamıyoruz. Konu hakkında VD den bilgi alınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHizmet faturaları dövizli düzenlenip dövizli tahsil edilebilir mi?
    Sonraki İçerikVergi mükellefi olmayan şahıstan yapılan araç kiraları için damga vergisi brüt tutar üzerinden hesaplanır

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz