Ana Sayfa Vergi Depozito bedeli kira geliri sayılır mı?

    Depozito bedeli kira geliri sayılır mı?

    Depozito; taahhüt sırasında yatırılan bir güvence parası olduğundan kira geliri değildir. Ancak depozito ödemesi kiraya sayılırsa; kira geliri olacaktır.

    2145
    0

    Sahibi olduğum meskeni (konut) gelir/kurumlar vergisi mükellefine lojman olarak kullanılmak üzere kiraya verdim. Elde ettiğim gelir kira geliri (GMSİ) midir?

    Binaların mütemmim cüzleri (ayrılmaz parçaları), teferruatları, ortak alanlarının kiraya verilmesinden elde edilen gelir kira geliri (GMSİ)dir.

    Elde ettiğiniz gelir, kiraya verdiğiniz yer mesken (konut) olarak kullanılsa dahi, tevkifat (stopaj/kesinti) yapmakla yükümlü olan kişiye kiraya verdiğinizden TEVKİFATA (stopaj/kesinti) TABİ KİRA GELİRİDİR.

    Gayrimenkulümü kiraya verirken depozito aldım. Elde ettiğim gelir kira geliri (GMSİ) midir?

    Depozito; taahhüt sırasında yatırılan bir güvence parası olduğundan kira geliri değildir. Ancak depozito ödemesi kiraya sayılırsa; kira geliri olacaktır.

     


    Kaynak: GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAy içerisinde eksik kalan günlerini isteğe bağlı olarak olarak ödeyen sigortalılar yönünden yapılandırma işlemleri
    Sonraki İçerikİşletmeye kayıtlı atiklerin satışında fatura düzenlenmesi zorunlu mudur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz