Ana Sayfa Çalışma Hayatı Deneme süresindeki çalışanı işten çıkarabilir miyiz?

    Deneme süresindeki çalışanı işten çıkarabilir miyiz?

    Emekli personel için nüd ve kçö alamazsınız. 17.04.2020 öncesi işe girişi bulunup çalışmaya devam eden diğer işçileriniz için NÜD başvurusunda bulunabilirsiniz.

    653
    0

    Personelle yapılan deneme süreli iş sözleşmesinde deneme süresi sona erince iş akdini sonlandırabiliyor muyuz?

    01 nolu kod ile deneme süresince iş sözleşmesinin işverence feshi fesih yasağı kapsamındadır ve ipc ye tabidir.

    Pandemi döneminde Kısa Çalışma ve Ücretsiz izne başvurmadık. Ancak şu anda işyerimde hastalık arttı bundan dolayı riskli personeller veya emekli SGDP çalışan personelleri Ücretsiz izne ayırmak istiyorum. Kısa Çalışmaya başvurmadan Riskli Emekli Personeli Ücretsiz izne gönderebilir miyim?

    Emekli personel için nüd ve kçö alamazsınız. 17.04.2020 öncesi işe girişi bulunup çalışmaya devam eden diğer işçileriniz için NÜD başvurusunda bulunabilirsiniz.

    Öncelikle riskli ya da emekli olan işçileriniz için;

    1. Yıllık ücretli izin kullandırılması
    2. İş uygunluğu var ise home ofis çalıştırılması
    3. Esnek saatlerde çalıştırılması
    4. Ücretsiz izin kullandırılması seçenekleriniz bulunmaktadır.

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılının üçüncü çeyreğinde İstanbul’a gelen turist sayısı yıllık %73,7 azalarak 1 milyon 200 bin oldu
    Sonraki İçerikYunanistan’da 2020 yılında %10’luk ekonomik daralma, 2021 yılında ise % 4,5-5’lik yeniden toparlanma öngörülüyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz