Ana Sayfa Muhasebe Demirbaş satışları KDV beyannamesinin hangi satırında gösterilir?

Demirbaş satışları KDV beyannamesinin hangi satırında gösterilir?

ATİK Satışları nasıl beyan edilir?

1502
0

Firmamız 254’te bulunan taşıtını sattı. Yevmiye kaydında 254’ü kapattım. Amortismanı da düştüm, KDV sini de ekledim ve nihayetinde zararlı bir satış oldu ve 689’a atarak tamamladım. Ancak bu matrahı KDV beyannamesinde nasıl göstereceğim?

ATİK Satışları KDV beyannamesinde DİĞER İŞLEMLER bölümünde 503 satırında beyan edilir.

KDV Beyannamesi doldurulurken bu Döneme it indirilecek KDV’nin oranlara göre dağılımı kısmına indirim türü 108-109-110 nolu satırın toplamı mı yazılır?

Bu dönem Yurt içi alımlarına ilişkin indirilecek KDV’nin oranlarına göre ayrımı yapılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Demirbaş satış zararı kanunen kabul edilmeyen gider midir?

Makine, Teçhizat, Demirbaş ve Taşıtlara Ait Tadil, Bakım ve Onarım Hizmetlerinde Kısmi KDV Tevkifatı…

Aktife kayıtlı bina ve demirbaşların satışından elde ettiğimiz karı sermayeye veya yenileme fonuna kaydetmenin…

Önceki İçerikUluslararası yük taşımacılığı kapsamında diğer ülkelere açılan sınır kapılarında uygulanacak hükümler yayınlandı
Sonraki İçerikAR-GE Yönetici şirketin görev ve sorumlulukları nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz