Ana Sayfa Duyurular Değerli Konut Vergisi Erteleniyor Mu?

Değerli Konut Vergisi Erteleniyor Mu?

1001
0

Basında yer alan haberlere göre Cumhurbaşkanının AKP MKYK toplantısında Değerli Konut Vergisi’nin (DKV) yer aldığı 7194 sayılı yasanın kamuoyunda dile getirilen bazı özellikli durumları dikkate alarak tekrar gözden geçirilmesini ve yeni düzenlemelere gidilmesi talimatı verdiği belirtildi.

Bir diğer önemli iddia da DKV’nin bir yıl ertelenebileceğini yönünde oldu. Erteleme olmazsa ilk DKV 2020-Şubat ve Ağustos aylarında iki taksit olarak ödenecek.

Kanunda aşağıdaki hususlarda yeniden düzenlemeler yapılma olasılığı dillendirilmeye başlandı.

-Tek konutu olanlar değerli konut vergisi (DKV) ödemeyebilir.

-5 milyon ve üzerinde de olsa miras yoluyla sahip olunan konutun sahibi veya hissedarının geliri bir memur naaşı kadarsa ve başka da bir geliri yoksa DKV ödemeyebilir.

-Yasada belirtilen değerdeki konuta sahip olanlar veya hissedar olanlar DKV’yi gelir düzeylerine göre ödeyebilir.

Bilindiği üzere yaklaşık 10 gündür mülk sahiplerine DKV ile ilgili tebligatlar gönderiliyor. Mükelleflerin DKV için gelen tebligatlar için 15 gün içinde itirazda bulunması gerekiyor. İtiraz sonucu gelen tutarda da uzlaşma sağlanmazsa Vergi Mahkemesinde dava açılması gerekiyor.


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKimler kurumlar vergisine tabidir?
Sonraki İçerikSayıştayın hazırlamış olduğu yargılamaya esas rapor nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz