Ana Sayfa Vergi Değerli Konut Vergisi emlak değerimi yoksa belediye değeri üzerinden mi hesaplanmalıdır?

    Değerli Konut Vergisi emlak değerimi yoksa belediye değeri üzerinden mi hesaplanmalıdır?

    489
    0
    15 Ocak 2021 tarihinde yayımlanan Değerli Konut Vergisi Uygulama Genel Tebliğine göre; Tapu kayıtlarında mesken olarak görünen fakat gerçekte işyeri olarak kullanılan yer için değerli konut vergisi beyan edilmeli mi?

    Değerli Konut vergisi hesaplanması için Fiili kullanım esas alınmıştır.


    5 Milyon değeri 2020 yılı belediye değeri mi yoksa 2021 yılı değerine göre mi hesaplama yapılmalıdır? Haddi aşan ama tek konutu olan beyan vermeyecek ama bilgi olarak başka bildirim yapmasına gerek var mı? 

    2020 yılı Emlak vergisi değeri dikkate alınır. Haddi aşan tek konutu olan beyan vermeyecek bilgi de vermeyecek. Aşağıdaki linkde bulunan tebliği inceleyiniz. 

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/01/20210115-2.htm


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikUluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi Gelişmeleri Altın cinsinden Rezerv Varlıkları yüzde 8,1 artarak 43,2 milyar ABD doları olarak gerçekleşti
    Sonraki İçerikEsnaf ve sanatkarlara yönelik kira desteği ödenmeye başlandı 28.01.2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz