Ana Sayfa Vergi Değerli konut vergisi beyannamesinde tüm meskenler beyan edilir mi?

    Değerli konut vergisi beyannamesinde tüm meskenler beyan edilir mi?

    değerli, konut, beyanname, bildirim, hesaplama, bir, fazla, değer

    494
    0

    Değerli konut vergisine ilişkin olarak, birden fazla gayrimenkule sahip olunması durumunda sadece kanunda belirtilen rakamın üzerinde değeri olan gayrimenkuller için mi beyanda bulunulur yoksa tüm menkullerin toplamımı dikkate alınacaktır?

    Konu ile ilgili yayımlanan Genel Tebliği ve örnekleri inceleyiniz. 

    Sorunuzu da SOMUT konut sayısı ve değerlerini yazarsanız yanıt doğru verilir. 

    Varsayım ile cevap vermek yanıltıcı olur. Tebliği için aşağıdaki linki inceleyiniz. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/01/20210115-2.htm

    Mükellefin birden fazla konutu var. Sadece bir konut değeri 5 milyonun üzerinde. Diğer konutların ve gayrimenkullerin 5.000.000 TL altında muhtelif değerleri var. Bu durumda 5.000.000 TL üzerinde değeri olan tek gayrimenkul için değerli konut vergisi verilecek mi?

    Kanun metninde “Türkiye sınırları içinde mesken nitelikli tek taşınmazı olanlar…” için Değerli Konut muaf tutulmaktadır. Burada verginin kapsamına girmese de, birden fazla konuta sahip olunduğundan kapsama giren konut için beyanname verilmesi gerektiği görüşündeyiz. 

    Aşağıdaki linkde bulunan tebliği inceleyiniz. 

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/01/20210115-2.htm

     


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTİM-THY Hava Kargo İndirim Kampanyasının Kapsamı Genişletildi
    Sonraki İçerikDöviz Borcu Bildirimlerinde Bağımsız Denetim Zorunluluğu Kaldırıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz