Ana Sayfa Vergi Değerli Konut Verginin konusuna giren tek konutu olanlar bildirimde bulunmalı mıdır?

    Değerli Konut Verginin konusuna giren tek konutu olanlar bildirimde bulunmalı mıdır?

    550
    0

    Değerli konut vergisi tebliğinde mesken nitelikli tek taşınmazı olanlar muaftır. Birden fazla değerli konut vergisine giren mükellefin en düşük tutarlı taşınmazının muafiyeti için ek2a bildirimi vermesi gerekiyor diyor. Verginin konusuna giren tek taşınmazı olanlar bildirim verecek mi yoksa otomatikman muaf mı sayılacaklardır?

    Verginin konusuna giren tek konutu olanlar bildirim vermeyecektir.


    1- 2 adet konutu bulunan bir kişinin 

    1. Konut değeri 4 milyon TL hisse oranı %100, 2. konut değeri 6.5 milyon TL hisse oranı %50 bu durumda değerli konut vergi ödemesi yapması gerekir mi? 

    2- 2 adet konutu bulunan bir kişi 1. konut değeri 7 milyon TL hisse oranı %100, 2. konut değeri 6,5 milyon TL hisse oranı %50 bu durumda değerli, konut vergisini nasıl ödemeli? 

    Verdiğiniz örneğe göre 

    1. KONUT için Değerli konut vergisi ödenmez. 
    2. Konut için Değerli Konut vergisi hesaplanır. Ortaklar hisseleri oranınca vergi öderler. 

    Hesaplama için aşağıdaki link de bulunan Tebliğdeki örnekleri inceleyiniz. 

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/01/20210115-2.htm


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstanbul’da Ocak ayında konut satışları yıllık %36 düştü
    Sonraki İçerikKimler Kira Vergisi Ödeyecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz