Ana Sayfa Vergi Defter değiştirme hadlerinde atik satışları dikkate alınır mı?

    Defter değiştirme hadlerinde atik satışları dikkate alınır mı?

    759
    0
    2020 yılında işletme defterine tabi defter beyana tabi mükellefimin 2021 yılında bilanço usulüne geçmesi için alımlarının 2021 için açıklanan 305.508 TL mi, yoksa % 20 fazlası olan 366.609,60 TL olarak baz almamız gerekiyor?

    Sınıf değiştirme hadleri henüz açıklanmadı. Bu ayın sonuna kadar açıklanacaktır.


    İşletme defterine tabi olan müşterim oto kiralama işi ile iştigal etmektedir. Oto kiralama için almış olduğu otomobiller sınıf değiştirme hadlerinde dikkate alınır m?

    Sınıf değiştirme için kullanılan hadler için İşletmeye alınan ve daha sonra satılan ATİK (araç-demirbaş makine vs.) bedelleri dikkate alınmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-irsaliyeye kimler geçmek zorundadır?
    Sonraki İçerikE-Fatura mükellefleri ÖKC kullanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz