Ana Sayfa Muhasebe Defter bilgilerine ulaşamadığımız şirketin sermaye artış raporunu nasıl düzenleyebiliriz?

    Defter bilgilerine ulaşamadığımız şirketin sermaye artış raporunu nasıl düzenleyebiliriz?

    Sermaye ödendi raporu için eski kayıtlar bulunamazsa rapor nasıl yazılacak? Şirket ortağı tarafından sermaye avansı olarak şirkete verilen tutarları sermaye artışında kullanabilir miyiz?

    498
    0

    2007 yılında açılan, muhasebesini 2 yıldır tuttuğum şirkete sermaye artırımı yapmak istiyoruz. Sermaye ödemesini gösterir yevmiye defteri bilgi ve kayıtlarına eski muhasebecinin zaman aşımına uğradı deyip imha edilmesinden dolayı ulaşamıyorum. Sermaye tespit raporunda ilgili maddeleri doldurmadan rapor hazırlayabilir miyim?

    Yazacağınız tespit raporunuzda mevcut mali kayıtlar dikkate alınarak hazırlanması kaçınılmaz.

    Bu durumda uygulamada da sorun yaratmayacağı değerlendirilmektedir.

    Şirket ortağı belli tarihlerde şirkete sermaye avansı olarak ödemeler yapmaktadır. Bunlar sermaye avansı olarak tescil ettirmek için süre nedir ve ne zaman başlar?

    Sermaye avansı olarak ödeme yapılmış ve şirket kayıtlarına geçmiş ise sermaye artışında kullanılmasında TTK’nın uygulanması bakımından sorun olmayacağı, tespit raporu ile bu durumun tespiti ile işlemlerin yapılabileceği değerlendirilmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMuhtasar ve prim hizmet beyannamesi vermekle yükümlü olanlar kimlerdir?
    Sonraki İçerikE-devletten alınan belgeler ikamet izni başvurularında geçerli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz