Ana Sayfa Vergi Defter beyan sistemine kayıtlı gerçek kişiler işyerleri için kullandıkları araçlarını defter beyan...

    Defter beyan sistemine kayıtlı gerçek kişiler işyerleri için kullandıkları araçlarını defter beyan sistemine kayıt edebilir mi?

    GV mükellefleri özel aracını işte kullanacağını Vergi dairesine bildirmesi gerekir.

    468
    0

    2020/06 ayında vergi mükellefiyeti başlattığımız bir işletme için vergi mükellefiyeti başlamadan önce aldığı aracı kullanmak üzere vergi dairesine bildirdik. Ancak bu aracın alımına ait noter satış sözleşmesi ya da fatura mükellefte yok. Bu aracın defter beyana kaydını nasıl yapabiliriz?

    Araç satışına ilişkin noter satış sözleşmesi ve sözleşme tarihi itibariyle oluşturulan fatura belge olarak elinizde olmalı ve bu belgeye göre muhasebe kaydı yapılmalıdır.

    Defter beyan sistemine kayıtlı gerçek kişi mükellefin, kendi adına kayıtlı aracının giderlerini işleme hakkında. Mazot vb. giderlerin işlenmesi için aracın vergi dairesine dilekçeyle bildirilmesine gerek var mı? 

    GV mükellefleri özel aracını işte kullanacağını Vergi dairesine bildirmesi gerekir.

    Nakil VD de kaydının olması bu durumu değiştirmez.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTutar belirtilmeyen sözleşmelerde damga vergisi hesaplanır mı?
    Sonraki İçerikŞekil Şartlarına Uyulmasa Dahi Kefalet Sözleşmesinin Geçerlilik Kazandığı Haller

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz