Ana Sayfa Muhasebe Defter beyan sisteminde muhtasar prim beyannamesine nasıl düzeltme verebiliriz?

    Defter beyan sisteminde muhtasar prim beyannamesine nasıl düzeltme verebiliriz?

    Defter beyan sisteminde muhtasar prim beyannamesine nasıl düzeltme verilir?

    602
    0

    Defter beyan sistemini kullanıyorum. 7.aya ait muhtasar beyannameyi SGK hariç verdim.  SGK ilave ederek vermek istiyorum. Düzeltme beyannamesini nasıl verebilirim?

    Muhtasar ve prim hizmet beyannamesinde prime esas kazanç ve hizmet bilgilerine ilişkin düzeltme beyannamesi verilirken; Bütün bilgiler yeniden girilerek düzeltme beyannamesi gönderilebilir veya Sadece iptal edilmek, değiştirilmek veya eklenmek istenilen bilgiler girilebilir.

    Sadece iptal edilmek, değiştirilmek veya eklenmek istenilen bilgilerin girilebilmesi için düzeltme beyannamesinde yer alan “Bu döneme ilişkin önceki beyannamemde/beyannamelerimde beyan ettiğim sigortalı çalışan bilgilerinin aşağıdaki tabloda yapmış olduğum değişlik ve eklemeler dışında aynı olduğunu beyan ederim.” kutucuğunun işaretlenmesi gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİthalat beyannamelerinde hangi tutarı B formunda bildirmeliyiz?
    Sonraki İçerikBir firma 1003a ve 1003b ile muhtasar prim beyannamelerini gönderebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz