Ana Sayfa Muhasebe Defter Beyan Sisteminde Muhtasar Beyannamedeki Ödemeler Tablosuna Yurt İçi Kira Ödemeleri Nasıl...

Defter Beyan Sisteminde Muhtasar Beyannamedeki Ödemeler Tablosuna Yurt İçi Kira Ödemeleri Nasıl Yazılacaktır?

984
0

Defter Beyan Sisteminde Muhtasar Beyannamedeki Ödemeler Tablosuna Yurt İçi Kira Ödemeleri Nasıl Yazılacaktır?

Sisteme giriş yapıldıktan sonra, sol menüde yer alan “Beyannameler” başlığı altında yer alan “Muhtasar” menüsü tıklanarak “Oluştur” butonuna tıklandığında Muhtasar Beyannamedeki “Ödemeler” tablosunda bulunan “Tevkifata Tabi Ödemelere Ait Bildirim (Ücret ve Ücret Sayılan Ödemeler Hariç)” kısmına ekle denildiğinde “Tür Kodu” “041 70’inci Maddede Yazılı Mal ve Hakların Kiralanması Karşılığı Yapılan Ödemeler (GVK Md. 94/5)” seçilmektedir.

Söz konusu tabloda “Ödemeye Ait Düzenlenen Belgenin Türü” “Yok” seçilir ise, “Ödemeye Ait Düzenlenen Belgenin Tarihi” ile “Ödeme Yapılanın Mukimi Olduğu Ülke Kodu” alanları boş geçilebilmektedir.

 

 

 

 


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Defter beyan sisteminde sabit kıymet ve envanter işlemlerini nasıl yapacağız?

 

 

Defter beyan sisteminde iki ayrı ilde gerçekleştirilen işlerin takibini nasıl yapacağım?

 

 

Servis taşımacılığı yapan işletme defterine tabi mükellef motorlu taşılar vergisini gider yazabilir mi? Defter beyan sisteminde vergiyi nasıl beyan etmeliyiz?

 

 

Önceki İçerik6111 sayılı SGK teşviki kapsamında geriye dönük teşviklerden doğan alacaklarımızı SGK borçlarımıza mahsup ettiğimizde geliri hangi hesapta takip edeceğiz?
Sonraki İçerikDevir Alınan Fabrikaların Birleşmeden Dolayı Devreden Zararlarının Mahsubu Yapılır Mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz