Ana Sayfa Muhasebe Defter beyan sisteminde hızlandırılmış amortisman uygulanır mı?

Defter beyan sisteminde hızlandırılmış amortisman uygulanır mı?

3460
0
Defter beyan sisteminde hızlandırılmış amortisman uygulanır mı?

Defter beyan sistemine dahil olan gelir vergisi mükellefimiz 2018 yılında aldığı ticari aracın 2018 yılında amortisman hesaplama yöntemini hızlandırılmış olarak seçtik. Ancak defter beyan sisteminde amortisman hesaplama yönteminde sadece normal ve kıst var. Ayrıca sabit kıymetin 2018 yılında hesaplanan amortismanı %20’yi geçtiğinden kayıt da yapmıyor hata veriyor.

Azalan bakiyeler yöntemi (VUK 315. md. Ek: 19.02.1963 tarih ve 205 Sayılı Kanun, 19. md.) bilanço usulüne göre defter tutan mükelleflerden dileyenler kulla­nabilmektedir. Dolayısıyla defter beyan sisteminde hızlandırılmış amortisman yöntemini kullanmazsınız. 2018 yılında hesaplamış olduğunuz amortisman tutarı da bu durumda hatalıdır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Önceki İçerikRönesans Sanatı (Sanat Tarihi)
Sonraki İçerikBeyannamelere ait damga vergileri defter-beyan sisteminde gider olarak yazılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz