Ana Sayfa Muhasebe Defter beyan sisteminde 27103 sayılı SGK teşviki alan personelin teşvikleri kayıt edilmeli...

    Defter beyan sisteminde 27103 sayılı SGK teşviki alan personelin teşvikleri kayıt edilmeli midir?

    1686
    0
    Defter beyana tabi gelir vergisi mükellefinin eşi 27103 sayılı teşvikten yararlanmaktadır. Bundan dolayı SGK prim ödemesi yoktur. Ödenmeyen bu işsizlik + işveren + işçi prim tutarlarının SGK teşvikleri kapsamında defter beyanda gelir kaydedilmesi gerekir mi?

    Hazinece karşılanan prim tutarları gelir ve kurumlar vergisi uygulamalarında gider veya maliyet unsuru olarak alınıp alınmayacağı hususunda bir kısıtlama yapılmadığı görülmektedir. 

    Sigorta prim teşvikleri uygulamada yaygın olarak, Doğrudan Direkt Gider/Gelir Kaydetme Yöntemi Karşılık Ayırarak Gider/Gelir Kaydetme Yöntemi Netleştirme Yöntemi Muhasebe Hesaplarında (Göstermeme) Kayıt Dışı Bırakma Yöntemi kullanılarak muhasebeleştirilmektedir. 

    Devlet tarafından sağlanacak olan teşviklerin/desteklerin koşullu bir gelir kalemi olması, sürekli olmayıp belirli bir süre için uygulanacak olması nedeniyle “Devlet tarafından karşılanan prim tutarları gelir ve kurumlar vergisi uygulamalarında gider veya maliyet unsuru olarak dikkate alınmaz” hükmünün çağdaş vergicilik ve muhasebe standartlarına göre yeniden değerlendirilmesi. 

    Mali politikaların bir uzantısı olan devlet teşviklerin/ desteklerinin genel kabul görmüş muhasebe ilke ve standartlarına uygun olarak muhasebeleştirilerek finansal tablolara yansıtılmasıdır.


    6111 sayılı teşvikten yararlanan bayan personelimizin İŞKUR kaydı mevcut değildir. (4447/10. madde 24 aylık süre tanımlıdır). Henüz bitmemiştir. Daha fazla uzaması için İŞKUR kaydının şimdi yapılması uzaması konusunda fayda sağlayabilir mi? 

    İŞKUR kaydınızı yapıp verileri doğru giriniz ve teşvik sorgulamanızı yenileyiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikUR-GE projeleri kapsamında iş birliği kuruluşlarınca organize edilen Sanal Yurtdışı Pazarlama Faaliyetleri destek kapsamına alındı
    Sonraki İçerikİzahnamede Yer Alacak ve Özel Bağımsız Denetimden Geçirilecek Finansal Tabloların Satış Dönemi Açıklandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz