Ana Sayfa Muhasebe Defter beyan sisteminde 2020 Ağustos ayı kira stopajları %10 olarak işleme alınabiliyor...

    Defter beyan sisteminde 2020 Ağustos ayı kira stopajları %10 olarak işleme alınabiliyor mu?

    693
    0

    Defter beyan sisteminde kira giderlerinin kaydını yapmak istediğimizde “31.07.2020 tarih ve 31202 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2813 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 94 üncü maddesinin 5/a bendinde yer alan 70 inci maddede yazılı mal ve hakların kiralanması karşılığı nakden veya hesaben yapılan ödemelerden yapılmakta olan % 20 vergi tevkifatı bu Kararın yayım tarihinden 31.12.2020 tarihine kadar (bu tarih dahil) % 10 olarak uygulanması kararlaştırılmıştır. Durumunuza uygun olan stopaj tutarını (%10 veya %20) girerek işleminize devam edebilirsiniz.” şeklinde uyarı çıkmasına rağmen stopaj oranı seçebileceğimiz bir seçenek bulunmadığı gibi brüt tutarın %10 unu manuel olarak girip kaydı tamamlamamıza da sistem izin vermemekte; stopaj tutarı brüt ücretin %10 veya %20 si olabilir şeklinde uyarı vermektedir. Ne yapmalıyız?

    DBS sisteminde ağustos ayı için % 10 stopaj kesintisine izin vermektedir.

    Defter beyan sisteminde her ne kadar stopaj tutarı Brüt ücretin %10 veya %20’si olabilir dese de %10 olarak kayıt yapmamıza izin vermeyen sistem %20 olarak yapmamıza izin vermektedir. Ne yapmalıyız?

    DBS sisteminde ağustos ayı için % 10 stopaj kesintisine izin vermektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGDPR Hükümleri ve İçtihadi Hükümler Işığında 6698 Sayılı Kanun Kapsamında Biyometrik Verilerin İşlenmesi
    Sonraki İçerik14 Gün karantinada kalan Mali müşavirler kendisinin ve müşterilerinin beyannamelerinin verilmesi için mücbir sebepten yararlanır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz