Ana Sayfa Basından Defter Beyan Sistemi Kullanılmaya Başlandı! Basit Usul Kalkmayacak!

Defter Beyan Sistemi Kullanılmaya Başlandı! Basit Usul Kalkmayacak!

1602
0
Maliye Bakanı Naci Ağbal Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunda (TESK) “Defter Beyan Sistemi” tanıtım toplantısına katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmada, Ağbal: “Bugün artık basit usul mükelleflerimizin esnaf odalarında tutulan defterleri, kayıtlarını Maliye Bakanlığı’nın geliştirdiği bir sistem üzerinde doğrudan doğruya orada tutma imkanına kavuştuk. Teknolojinin bu kadar imkanlarına elverişli bir ortamda artık ne defter saklama olsun, ne defter tasdiki olsun. İnşallah uygulamaya başladık şimdi. Bundan sonra artık defter tasdiki yok, defter saklama yok,” dedi.Ağbal, “Artık hiçbir işlem için vergi dairesine gitmeyeceksiniz. Artık vergi dairesindeki bütün iş ve işlemlerinizi internet ortamında yapabileceksiniz. Bu sene Bakanlık olarak sözümüzdür, vergi dairelerinde artık gidip de kağıt ortamında iş yapmak, vergi dairelerinden yazı almak devrini de kapatıyoruz” diye açıkladı.Bakan Ağbal, Defter Beyan Sistemi ile ilgili konuştu:

“Maliye Bakanlığı olarak biz bir yazılım yapalım ve bütün esnaf odalarımız internet ortamında bu yazılıma erişebilsin, uygulamaya erişebilsin ve esnaf odalarında tutulan bütün defter kayıtları, belgeler, kayıtlar internet ortamında girilsin dedik. Hep beraber bir uygulama yazılı geliştirdik. Buna Defter Beyan Sistemi diyoruz. Bugün artık basit usul mükelleflerimizin esnaf odalarında tutulan defterleri, kayıtlarını Maliye Bakanlığı’nın geliştirdiği bir sistem üzerinde doğrudan doğruya orada tutma imkanına kavuştuk. Madem bunu basit usul için yapıyoruz, işletme hesabı esasına göre defter tutan mükellefler için de aynısını yapalım. Serbest meslek kazancı defteri tutanlar için de aynısını yapalım. Artık hangi çağda yaşıyoruz dedik. Teknolojinin bu kadar imkanlarına elverişli bir ortamda artık ne defter saklama olsun, ne defter tasdiki olsun inşallah uygulamaya başladık şimdi. Bundan sonra artık defter tasdiki yok, defter saklama yok. 1 Temmuz’a kadar esnaf sanatkarımızın basit usul mükelleflerimizin kayıtlarının girmesi için süre verdik. Serbest meslek kazancı defteri tutanlar için başladı. İnanıyorum ki bu uygulama büyük bir kolaylık getirecek.”

Ağbal, “Hükümet olarak basit usulü kaldırmak gibi bir düşüncemiz asla olmadığı gibi, basit usulü daha nasıl kolaylaştırırız sizin üzerinizde varsa o yükleri nasıl alırız onun gayreti içerisinde olacağız,” diye ekledi.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ‘Torba Yasayı’ Kabul Etti…
Sonraki İçerikYıldız Holding Ülker Bisküvi Hisselerini 2 Milyar TL’ye sattı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz