Ana Sayfa Duyurular Defter Beyan Sistemi 1 No.lu KDV Beyannamesi ile İlgili Duyuru

Defter Beyan Sistemi 1 No.lu KDV Beyannamesi ile İlgili Duyuru

811
0

 23 Seri No.lu KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Genel Tebliği ile 1 no.lu KDV Beyannamesinin “İndirimler” bölümünün “İndirimler” tablosuna” “111 – Değersiz Hale Gelen Alacaklara İlişkin İndirilecek KDV” ve “Matrah” bölümünün “Diğer İşlemler” tablosuna “505 – VUK 322 Kapsamında Giren Borçlara Ait KDV” kodları eklenmiştir.

Beyannameye eklenen söz konusu kodlara ilişkin bilgilerin kayıtlarından hareketle otomatik olarak oluşması için;

(a) “Gider Ekle” menüsünde “Belge Türü “Diğer”, “Alış Türü” “Normal Alım”, “Gider

Kayıt Türü “İndirilecek Giderler” ve “Gider Kayıt Alt Türü” “Değersiz Hale Gelen

Alacağa İlişkin Giderler” (b) “Gelir Ekle” menüsünde “Belge Türü” “Diğer”, “Satış Türü” “Diğer İşlemler (KDV Beyannamesi)” “Gelir Kayıt Türü” “Diğer Hasılat” Gelir Kayıt Alt Türü” “VUK 322 Kapsamında Giren Borçlara Ait Gelir” şeklinde kayıt yapılmalıdır.

 

Kaynak : https://www.defterbeyan.gov.tr/tr/duyurular

 

 

 

 

 

 

 


Kaynak: TURMOB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik7162 Kanun SGK Teşviklerinden yararlanma şartları nedir?
Sonraki İçerikNoterde ara tasdik yapılan deftere sonradan ek defter tasdiki yapılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz