Ana Sayfa Vergi Dava sonucu kazanılan bedeller hangi hesapta takip edilmelidir?

Dava sonucu kazanılan bedeller hangi hesapta takip edilmelidir?

Dava sonucu kazanılan bedeller hangi hesapta takip edilir?

611
0

Frmamız, N11 sitesi üzerinden satış yapan bir firmadan bilgisayar alımı yapmıştır. Ürün bedelini şirket kredi kartı ile ödemiştir. Örnek olarak 100 TL diyelim. Satışı yapan firma faturayı 110 TL olarak kesmiştir. Yaptığımız ödeme ile gelen fatura arasında 10 TL bir fark bulunmaktadır. Firma ile görüşüldüğünde puan kullanımı olduğu iletilmiştir. Aradaki farkı satış sözleşmesine istinaden gelir yazarak kapatabilir miyiz?

649 Hesaba gelir yazılır.

İcradan alınan araç için %18 KDV ödendi ve sonrasında 18 KDV ile çıkış yapıldı. Daha sonra açılan davada satışın KDV’sinin yüzde 1 olması gerektiği karara bağlandı. Davadan 60.000,00 TL para alınacaktır. Biz şimdi burada nasıl işlem yapmamız gerekiyor. KDV’de düzeltme mi yapılacak yok gelen para diğer gelir mi olacak diğer gelire atılırsa KDV hesaplanacak mı?

649 hesaba gelir yazılır. Düzeltme yapılmaz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşe iade davalarında ödenen faiz ve gecikme zamları gider olarak yazılabilir mi?

Türkiye’de mükellef olan avukatın yurt dışında görülen bir davada müvekkilini temsil etmesi KDV’ye tabi…

İşe iade davası sonucu işe geri dönen personelimiz için ücretsiz izin desteği başvurusunda bulunabilir…

 

Önceki İçerikMali tatil uygulaması bugün başladı 01.07.2020
Sonraki İçerikABD’de perakende hazırgiyim satışları Mayıs 2020’de geçen yılın aynı dönemine göre %63 geriledi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz