Ana Sayfa Muhasebe Dava sonucu elde edilen gelirler hangi hesapta takip edilmelidir?

    Dava sonucu elde edilen gelirler hangi hesapta takip edilmelidir?

    Olağandışı Gelirlerin kaydı

    881
    0

    Mükellefim dava konusu için yargıtaya yatırılan karar ilamı 78.000 TL tutarındaki harç iade edilmiştir Dava 2017 yılında açılmış ve gider olarak muhasebeleştirilmiş. Kayıt doğru mudur? İade gelir olarak mı muhasebeleştirilmelidir?

    Alınan harç tutarı 679 hesaba gelir yazılır.

    TEK DÜZEN HESAP PLANI

    679.DİĞER OLAĞANDIŞI GELİR VE KÂRLAR

    Yukarıdaki hesap kalemleri dışında kalan ve arızi bir karakter taşıyan duran varlık satışlarından doğan kârlar gibi gelir ve kârların yer aldığı hesap kalemidir.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİş yerine alınan motosikletin KDV’si indirim konusu yapılır mı?
    Sonraki İçerikKısa süreli iş sözleşmesinde personelin prim gün sayısı nasıl belirlenir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz