Ana Sayfa Dünya Danimarka’nın GSYH’sinin 2021 ve 2022 yıllarında sırasıyla %3 ve %3,4 oranlarında büyüyeceği...

    Danimarka’nın GSYH’sinin 2021 ve 2022 yıllarında sırasıyla %3 ve %3,4 oranlarında büyüyeceği tahmin ediliyor

    416
    0

    Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ekonomilerine ilişkin olarak Avrupa Komisyonunca yayınlanan yaz dönemi beklentilerine göre, Danimarka GSYH’sinin 2021 ve 2022 yıllarında sırasıyla %3 ve %3,4 oranlarında (bahar dönemi beklentilerinde sırasıyla %2,9 ve %3,5 idi) büyüyeceği tahmin edilmiştir. Bu yıllarda tüm AB ekonomisinin ise sırasıyla %4,8 ve %4,5 (bahar dönemi beklentilerinde sırasıyla %4,2 ve %4,4 idi) büyümesi öngörülmüştür. Danimarka için büyüme beklentisinin AB ortalamasının altında olmasının sebebi, 2020 yılında Danimarka ekonomisinin AB ortalamasının oldukça altında küçülme yaşayarak pozitif ayrışması ve bu durumun yarattığı baz etkisi olmuştur.

    Danimarka ekonomisinin 2021 yılında iç talepte yaşanacak canlanma ve dış ticaret etkisiyle büyüme kaydetmesi beklenmektedir. Ayrıca, konut piyasasındaki hareketlilik ve artan fiyatların inşaat alanındaki yatırımları güçlü tutması muhtemel görünmektedir. 2022 yılı için ise iç talep ve yatırımların daha güçlü olması ile ihracat pazarlarında yaşanacak güçlenmenin net ihracatın büyümeye katkısını artırması yönünde beklenti öne çıkmaktadır.

    Son olarak raporda, ekonomik faaliyetlerin artmasının ve görece yüksek enerji maliyetlerinin 2021 ve 2022 yıllarında Danimarka’da enflasyonu artırarak sırasıyla %1,5 ve %1,3 düzeylerine getireceği öngörülmüştür. 2020 yılında enflasyon %0,3 olarak açıklanmıştı. AB ülkelerinin tamamı için 2020 yılı enflasyonu ortalama %0,7 iken 2021 ve 2022 yıllarına dönük beklenti sırasıyla %2,2 ve %1,6 olmuştur.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikStok affı kapsamında beyan edilen KDV ne zaman indirim konusu yapılır?
    Sonraki İçerikBağımlı olarak çalışanlar birden fazla şirketin şifresi ile beyannamelerini gönderebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz