Ana Sayfa Dünya Danimarka’da Kısmi Açılma Sonrası İşsizlikte Azalma Başladı

    Danimarka’da Kısmi Açılma Sonrası İşsizlikte Azalma Başladı

    423
    0

    Danimarka’da 21 Nisan 2021 tarihinde başlayan iki haftalık kısmı açılma sürecinde, özellikle restoran, bar ve kafelerin belirli şartlarda müşteri kabul etmeye başlamasının etkisiyle istihdamda önemli bir artış yaşandığı kaydedilmiştir. Kısmi açılmayla birlikte 17.500 kişinin işe başladığı Danimarka’da hala kayıtlı 145 bin işsiz kişi bulunmaktadır. Son dönemde yaşanan ciddi istihdam artışına rağmen, pandemi öncesi döneme kıyasla hala fazladan 14 bin işsiz kişinin bulunduğu ifade edilmektedir.

    Danimarka’da pandemiyle mücadele kapsamında kat edilen mesafe sonrasında kısmi açılmaya gidilmesi ve daha fazla açılmanın bekleniyor oluşu, istihdamın ve iç talebin artışına sebep olacaktır. Bu süreç ürünlerimize olan talebin en azından düşüş göstermeyeceğine işaret etmektedir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİTO ve Bağdat Ticaret Odası, Irak’ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği yaptı
    Sonraki İçerikTam kapanma döneminde Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz