Ana Sayfa Muhasebe Dahilde İşleme İzin Belgesi Kapsamında taşeron olarak yapılan araç tadilat işi ihraç...

Dahilde İşleme İzin Belgesi Kapsamında taşeron olarak yapılan araç tadilat işi ihraç kayıtlı teslim kapsamına girer mi?

868
0

Kapasite raporu ve sanayi sicil belgesine sahip olan ve karoser ve araç iç tasarım işi ile iştigal eden şirket ile minibüs tadilatı işi ile iştigal eden şirket arasında yapılan protokol kapsaında X Ltd. Şti.’nin dahilde işleme izin belgesi (DİİB) kapsamında iç tasarımını yapmak amacıyla ithal ettiği minibüsü söz konusu protokole istinaden şirkete teslim ettiği, şirketin ise minibüsün iç tasarımını yaparak DİİB sahibi ihracatçı firmaya teslim ettiği belirtilerek, söz konusu minibüsün şirketçe tadilat işi yapıldıktan sonra DİİB sahibi ihracatçı firmaya ihraç kayıtlı olarak teslim edilmesinin mümkün müdür?

 

KDV Genel Uygulama Tebliğinin (II/A-9.4.) bölümünde, DİİB sahibi mükelleflerin, bu belgede yer alan maddeleri, 3065 sayılı Kanunun geçici 17 nci maddesinde hükme bağlanan tecil-terkin sisteminden yararlanarak teslim alabilecekleri, dahilde işleme rejimi kapsamında alınan maddelerin, işlendikten sonra elde edilen mamul mal içerisinde ihraç edilmesinin esas olduğu, ayrıca tecil-terkin uygulamasının mal teslimleri bakımından geçerli olduğu ve hizmet ifalarının bu kapsama girmeyeceği açıklanmıştır.

Buna göre, DİİB kapsamında ihracatçı firma tarafından ithal edilen minibüsün Şirketinizce tadilatının yapılarak DİİB sahibi ihracatçı firmaya verilmesi işlemi “teslim” olarak değerlendirilmediğinden, Şirketinizce ifa edilen bu hizmetle ilgili olarak tecil-terkin uygulamasından yararlanılması mümkün değildir.

 


Kaynak: GİB özelge 10.07.2019 – 45404237-130[I-18-74]-E.126271
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSgk işe giriş bildirimlerini personel işe başlamadan ne kadar süre önce iptal edebiliriz?
Sonraki İçerikE-Serbest Meslek uygulaması ne zaman zorunlu olacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz