Ana Sayfa Muhasebe Dahilde işleme izin belgesi kapsamında düzenlediğim e-faturalar, fatura üzerinde ait olduğu DİİB...

Dahilde işleme izin belgesi kapsamında düzenlediğim e-faturalar, fatura üzerinde ait olduğu DİİB numarası bulunmadığı gerekçesiyle GTB ya da Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edilmemektedir. Nasıl bir yol izlemeliyim?

1338
0
Dahilde işleme izin belgesi kapsamında düzenlediğim e-faturalar, fatura üzerinde ait olduğu DİİB numarası bulunmadığı gerekçesiyle GTB ya da Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edilmemektedir. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Portal yöntemini kullanıyorsanız manuel girişte DİİB NO kısmını yazabilmeniz için faturanın açıklama (not) alanı kullanılabilir. Bunun dışında portal yöntemi kullanıcıları fatura yükleme modülü aracılığıyla veya entegrasyon/özel entegrasyon yöntemlerinden biri seçilerek de UBL-TR içinde;

Delivery/Shipment/TransportHandlingUnit altında aşağıdaki gibi belirtilebilir. “<cac:CustomsDeclaration>

<cbc:ID

schemeID=”DIIB”>dahilde işleme izin belge numarası buraya yazılacak</cbc:ID>

</cac:CustomsDeclaration>”

Eğer faturanız düzenlenip gönderildiyse tarafların karşılıklı olarak verecekleri dilekçeye istinaden faturanız istisnai bir uygulama olarak vergi idaresi birimince başarısız fatura koduna çekilebilir ve aynı fatura tekrar düzenlenebilir. (Öncelikle Ekonomi Bakanlığına bir dilekçe ile başvurulması ve ilgili Bakanlığın uygun görmesi üzerine bize durumu iletmesi gerekmektedir. )

 


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-Fatura mükelleflerinin e-arşiv’e geçme zorunluluğu yürürlüğe girdi mi?

E-Fatura kullanıcıları İhracat faturalarını E-fatura olarak mı düzenleyecektir?

E-arşiv faturaya geçenler tekrar kağıt faturaya dönebilir mi?

 

 

Önceki İçerikDigital Twins Teknolojisi gelecekte Sanayinin bel kemiği olacak
Sonraki İçerikDevletin Verileri Bulutta Saklanmayacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz