Ana Sayfa Vergi Daha önce kısa çalışma ödeneği alan personelimiz için nakdi ücret desteğine başvurusu...

    Daha önce kısa çalışma ödeneği alan personelimiz için nakdi ücret desteğine başvurusu yapabilir miyiz?

    Kısa Çalışma ÖDeneğinden yararlanan işyerinde yeni işçi girişi yapılabilir mi?, Yeni işe girişi yapılan çalışanlar için Nakdi Ücret desteği başvurusu yapılabilir mi? 17.04.2020 tarihinden sonra yeni işe girişi yapılan çalışanlar için Nakdi Ücret desteği başvurusu yapılabilir mi?

    647
    0

    Kısa çalışma ödeneği alan bir firma yeni personel alımı yapabilir mi?

    Kısa Çalışma Ödeneği alınan işyerinde işe giriş işleminin yapılmasında bir engel bulunmamaktadır.

    01.04.2020-10.05.2020 tarihleri arasında kısa çalışma ödeneğinden yararlanan tamamen kapalı firma 11 Mayıs da işyerini açarak faaliyetine başladı. Ancak iki çalışanı olan işyerinde istenilen şekilde iş olmadığı için iki çalışandan birine daha önce kullanmadığı ücretli yıllık izinleri kullandırıldı, şimdi ücretsiz izne çıkarılıp nakit ücret desteğinden de yararlanabilir mi?

    17.04.2020 öncesi işe girişi bulunan işçileriniz için NÜD girişi yapabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAğustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %5 arttı
    Sonraki İçerikPlastik ve Kauçuk sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz