Ana Sayfa Vergi Daha önce inceleme yapılan yıllar için vergi dairesi tekrar inceleme talebinde bulunabilir...

    Daha önce inceleme yapılan yıllar için vergi dairesi tekrar inceleme talebinde bulunabilir mi?

    Vergi İnceleme zamanı

    628
    0

    2016 yılı ve 2017 yılı defterlerimiz tam vergi incelemesine girmiş vergi ve cezasız bir şekilde sonuçlandırılmıştır. Firmamızla ilgili matrah artırımı yapmak istiyoruz. Tam incelemeye giren ve sonuçlanan dönemleri matrah artırımına dahil etmeli miyiz? Dahil etmezsek ilgili dönemler tekrar incelemeye girer mi? 

    VERGİ USUL KANUNU

    İnceleme Zamanı

    Madde 138

    Vergi incelemesinin ne zaman yapılacağının evvelden haber verilmesi mecburi değildir.

    İnceleme, neticesi alınmamış hesap dönemi de dahil olmak üzere, tarh zamanaşımı süresi sonuna kadar her zaman yapılabilir.

    Evvelce inceleme yapılmış veya matrahın re’sen takdir edilmiş olması yeniden inceleme yapılmasına ve gerekirse tarhiyatın ikmaline mani değildir.


    Kaynak: İsmmmo, vuk
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKira ödemeleri B formunda beyan edilmeye devam ediyor mu?
    Sonraki İçerikMali mühür alan bir firma zorunlu olarak e-faturaya geçmeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz