Ana Sayfa Muhasebe Daha önce Bağ-Kur kaydı olmayan SSK’lı çalışan genç işyeri açması durumunda Bağ-Kur...

Daha önce Bağ-Kur kaydı olmayan SSK’lı çalışan genç işyeri açması durumunda Bağ-Kur genç girişimci teşvikinden faydalanabilir mi?

1447
0

Daha önceki bir tarihte SSK’lı çalışan bir kişi Bağ-kur kaydı yok. 18-29 yaşları arasındadır. 2019 yılı Ocak ayında İşyeri açması durumunda Bağ-kur teşvikinden 1 yıl süreli faydalanabilir mi?
“Genç girişimcilerin bir yıl süreyle sigorta primine esas kazanç alt sınırından hesaplanacak sigorta primlerinin tamamının Hazine tarafından karşılanması”

18-29 Yaş arası genç girişimciler için GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 292)’nde yer alan şartları sağlayanlar için Mükellefiyet başlangıç tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve 29 yaşını doldurmamış olanlardan; 4b kapsamında 01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı sayılan gerçek kişiler teşvikten yararlandırılır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Genç girişimci BAĞ-KUR teşvikinden yaralanma şartları nelerdir?

Genç girişimci indiriminden faydalanan mükellef bilanço esasına geçerse hakkı devam eder mi?

 

Sonradan adi ortaklığa dönüşürsem genç girişimcilere sağlanan vergi istisnasını kaybeder miyim?

 

 

Önceki İçerikVergi Dairesi yoklaması sırasında yapılan tespit sonucu aynı güne girişi yapılan 3 işçi için geç bildirim nedeniyle çıkacak cezalar nelerdir?
Sonraki İçerikGayrisafi Yurt İçi Hasıladan en yüksek payı İstanbul aldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz