Ana Sayfa Çalışma Hayatı Covid-19 nedeniyle işveren personellerini ücretsiz izne çıkarabilir mi?

    Covid-19 nedeniyle işveren personellerini ücretsiz izne çıkarabilir mi?

    522
    0
    34 çalışanlı işyerimizde Covid-19 vaka sayılarının artmasından dolayı personellerimizi ücretsiz izne çıkarmak istemekteyiz. Çalışanlar arasındaki etkileşimi engellemek için yaklaşık 10 gün işyeri kapatılacak ve dezenfekte edilecektir. Bu süreye ilişkin personeller adına kısa çalışma ödeneğine veya nakdi ücret desteğine zorunlu olarak başvurmamız gerekli midir? 

    Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği başvurusu yapmak işverenin inisiyatifindedir. 

    Ancak ücretsiz izin için işçinin de yazılı rızasının alınması gerekmektedir.


    Firmamızda 04/2020 itibariyle KÇÖ uygulanmaktadır. Haftalık çalışma süresini azaltarak aylık bazda değişen saatlerle KÇÖ’den faydalanıyoruz. İŞKUR’un ücret ödemediği günlerin ücretini işveren vermeli midir?

    İŞKUR’un ödemiş olduğu günleri ay toplamından çıkarıp kalan günleri ödemeniz gerekir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTahkim Sözleşmelerinin Üçüncü Kişilere Teşmili
    Sonraki İçerikKonut satışları 2021 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %37,9 azalarak 70 bin 587 oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz