Ana Sayfa Şirketler Citibank’ın Türkiye’de Başarı Hikayesi

Citibank’ın Türkiye’de Başarı Hikayesi

1601
0

Citibank A.Ş., 200 yıllık deneyimi ile altı kıtada 100’den fazla ülkede 200 milyonu aşkın müşteri hesabıyla finansal hizmetler alanında günümüzün önde gelen kuruluşlarından Citigroup’un üyesidir.

Citigroup’un tarihçesi, 1812 yılında ABD’de kurulan Citibank’a kadar uzanmaktadır. Citigroup müşterilerine, şirketlere, devletlere ve kurumlara, geniş çapta finansal ürün ve hizmet sunan global finansal hizmetler şirketidir. Citigroup, sürekli ve güçlü kârlılık için gerekli olan güçlü mali yapı, işletme verimliliği, stratejik öngörü ve tüm bu ilkelerin oluşturulması ve sürekliliğini sağlayan dünya standartlarında iş gücüne sahiptir. Citigroup stratejisinin başlıca unsurları müşteri odaklı çalışma, global güç ve sürekli inovasyondur.

Citibank, Türkiye’deki faaliyetlerine 1975 yılında başlamış; otoyol finansmanı, elektrik santrali ve baraj gibi pek çok kalkınma projesinde yer almıştır. Citibank, 1981 yılında bir Citibank N.A. şubesi olarak kurumsal bankacılık hizmetleri ve bunu takiben 1998 yılında da ticari bankacılık hizmetleri sağlamaya başlamıştır.

Türkiye’de yaklaşık 38 yıldır faaliyet gösteren Citibank, kurumların finansal ihtiyaçlarına krediler, hazine ürünleri, kurumsal finansman, nakit yönetimi, dış ticaret finansmanı ve menkul kıymet saklama hizmetlerinden oluşan geniş ürün yelpazesiyle cevap vermektedir. Citibank Türkiye, kurumsal ve ticari bankacılık müşterilerine şubeleri, CitiDirect internet bankacılığı ve CitiService telefon bankacılığı kanalıyla hizmet sunmaktadır.

Citibank, İşlem Hizmetleri kapsamında, Türkiye’deki ticari ve kurumsal bankacılık müşterilerine nakit yönetimi, dış ticaret hizmetleri ve finansman sağlamakta; yenilikçi çözümler ve teknoloji platformları ile bünyesindeki global profesyonel ekibin uzmanlığını sunmaktadır. Tedarik zinciri finansmanında piyasa liderlerinden biri konumunda olan Citibank, müşterilerinin işletme verimliliğini artırmak amacı ile global deneyimlerini alıcı ve satıcı çözümlerini destekleyen son teknoloji kanalıyla aktarmaktadır. Citibank Türkiye, müşterilerine alacaklar, ödemeler ve likidite yönetimi alanlarında en iyi çözümleri sunan bankalar arasında yer almakta ve yabancı yatırımcıların elinde bulundurduğu hisse senetlerinin % 45’ten fazlasını saklayarak menkul kıymetler alanında piyasa lideri olarak öne çıkmaktadır. EFT yoluyla yapılan ödemelerin toplam değerinde yaklaşık % 16 pay sahibi olan Citibank Türkiye, Merkez Bankası’nın ardından ikinci sırada yer almaktadır.

Citigroup, Türkiye ve güçlü büyüme rakamları ile dikkat çekici bir performans sergileyen ülke ekonomisine olan bağlılığını sürdürmektedir. Yapısal reformlar, AB’ye giriş süreci, istikrarlı ekonomik parametreler, nitelikli iş gücü, coğrafi konum, geniş iç piyasa ve genç nüfus, Türkiye’nin iş fırsatları açısından eşsiz bir ülke olmasını sağlamaktadır.

Citibank Türkiye’nin amacı, global deneyim ve ürünlerini Türk piyasasına sunarak müşterileri için güvenilir bir iş ortağı olmaktır.

Kaynak: http://www.invest.gov.tr/tr-TR/successstories/Pages/Citibank.aspx

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTam Bölünme Durumunda Bölünen Şirkete Ait Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farkları ve Geçmiş Yıl Karları İşletmeden Çekilme Sayılır mı?
Sonraki İçerikPirelli’nin Türkiye’de Başarı Hikayesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz