Ana Sayfa Haberler Çin’den bir yasak daha!

Çin’den bir yasak daha!

928
0

Microsoft basın sözcülerinden birinin Perşembe günü yaptığı açıklamada, Çin Hükümeti’nin Bing arama motoruna erişimi engellediği belirtildi.

Yasağın nedeni ise henüz belli değil.

ABD menşeli teknoloji şirketleri Çin’de sık sık yasaklarla karşılaşıyor.

Facebook, Twitter ve Youtube gibi popüler platformlar ‘Great Firewall’ olarak bilinen ve hükümete ait bir sansür aracı ile yıllardır erişime kapalı.

Microsoft şirketi, Çin’de toplum huzuru ve güvenliğini tehdit eden, yasalara aykırı içeriğe sahip siteleri engelleme amacı taşıyan hükümete bağlı kuruluş ‘’Internet Society of China’’ nın bir üyesi.

Buna rağmen son günlerde Apple’ı sollayarak dünyanın en değerli şirketi unvanını alan Microsoft daha önce de Çin’de yasaklarla karşı karşıya kalmıştı.

Şirketin internetten sesli ve görüntülü telefon konuşması yapılmasını sağlayan platformu Skype, 2017 yılı Kasım ayında Çin’de bulunan Apple ve Android cihazlardan kaldırılmıştı.

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKöprü ve otoyollardan 1,8 milyar gelir elde edildi
Sonraki İçerikDevreden KDV’si olan şirkette 5 ay önceki beyanname düzeltme verildiğinde takip edenler de düzeltilecek midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz