Ana Sayfa Dünya Çin’de satın alma yöneticileri endeksi Ocak 2020’de %50,0 seviyesinde

Çin’de satın alma yöneticileri endeksi Ocak 2020’de %50,0 seviyesinde

148
0

Çin’de satın alma yöneticileri endeksi Ocak 2020’de %50,0 seviyesinde

Çin Ulusal İstatistik Bürosu’nun yayınladığı verilere göre, 2019 yılında, 20 Ocak 2020 itibarıyla satın alma yöneticilerinin anket sonuçları, Ocak ayında Çin’in imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) endeksinin %50,0, imalat dışı iş faaliyet endeksinin %54,1 ve kapsamlı PMI çıktı endeksinin %53,0 olduğunu göstermektedir.

Ocak 2020’de Çin’in İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) %50,0 seviyesindeydi ve bir önceki aya göre 0,2 yüzde puanı düştü.

İşletme ölçeğine göre, büyük ölçekli işletmelerin PMI oranı geçen aya göre 0,2 yüzde puanı azalarak %50,4; orta ölçekli işletmelerin oranı %50,1 oldu, geçen aya göre 1,3 yüzde puan daha düşüktü. Büyük ve orta ölçekli işletmelerin Endeksi eşiğin üzerinde. Küçük ölçekli işletmelerin PMI oranı geçen aydan %48,6, yani 1,4 yüzde puanı yükselerek eşiğin altında kaldı.

Üretim endeksi, geçen aya göre 1,9 yüzde puanı azalarak %51,3 olarak gerçekleşerek, üretimdeki genişleme hızının yavaşladığını göstermektedir.


Kaynak: Çin Ulusal İstatistik Bürosu / Link: http://www.stats.gov.cn/english/PressRelease/202002/t20200203_1724922.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDernek beyannamesi için şifre nasıl alınır?
Sonraki İçerikGeçici ithalat izni nereden alınır ve izin için gerekli belgeler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz