Ana Sayfa Dünya Çin’de satın alma yönetici endeksi %50,2 seviyesinde kaldı

Çin’de satın alma yönetici endeksi %50,2 seviyesinde kaldı

601
0

Çin’de satın alma yönetici endeksi %50,2 seviyesinde kaldı

Çin Ulusal İstatistik Bürosu’nun yayınladığı verilere göre, Aralık 2019’da Çin’in İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi %50,2 seviyesindeydi ve bir önceki aya göre oran değişmedi.

İşletme ölçeğine göre, büyük ölçekli işletmenin Satın Alma Yöneticileri Endeksi oranı geçen aya göre %0,3 puan azalarak %50,6 oldu. Orta ölçekli işletmelerin oranı %51,4, geçen aya göre 1,9 yüzde puanı daha yüksek. Büyük ve orta ölçekli işletmelerin Satın Alma Yöneticileri Endeksi eşiğin üzerinde. Küçük ölçekli işletmelerin Satın Alma Yöneticileri Endeksi oranı ise %47,2, geçen aya göre 2,2 yüzde puanı daha düşük ve eşiğin altında kaldı.

Satın Alma Yöneticileri Endeksini oluşturan beş alt endeksten üretim endeksi, yeni siparişler endeksi ve tedarikçi dağıtım süresi endeksi eşik değerin üzerindeyken, hammadde stok endeksi ve istihdam endeksi eşik değerin altında kaldı.

Üretim endeksi, geçen aya kıyasla 0,6 yüzde puanı artarak %53,2 seviyesinde gerçekleşerek imalat sanayiindeki büyümenin hızlanmaya devam ettiğini gösterdi.

İstihdam endeksi ise %47,3 oldu ve geçtiğimiz ay aynı seviyede kalarak imalat işletmelerinin istihdam ortamının istikrarlı olduğunu gösterdi.


Kaynak: Çin Ulusal İstatistik Bürosu / Link: http://www.stats.gov.cn/english/PressRelease/202001/t20200102_1720899.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKitap satışı ile ilgili yüklenilen KDV’nin iadesini KDV beyannamesinde hangi kod ile bildirimini yapacağız?
Sonraki İçerikMesleki eğitim kurulunun görevleri nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz