Ana Sayfa Dünya Çin’de Nisan ayında ihracat, bir önceki yılın aynı dönemine göre %32,3 ile...

    Çin’de Nisan ayında ihracat, bir önceki yılın aynı dönemine göre %32,3 ile %24,1 olan beklentilerin üzerinde artış gösterdi

    110
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de Nisan ayında işsizlik oranı, %6,1 ile %5,8 olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.
    • ABD’de Nisan ayında tarım dışı istihdam, 266 bin kişi ile 978 bin kişi olan piyasa beklentisinin çok altında artış gösterdi. Mart ayında tarım dışı istihdam 770 bin kişi artış göstermişti.
    • ABD’de Mart ayında dış ticaret açığı, 74,4 milyar $ ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
    • ABD’de Nisan ayında ISM İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 60,7 ile 65 olan piyasa beklentisinin altında bir değer aldı.
    • ABD’de son haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 498 bin kişi ile 540 bin kişi olan beklentilerin altında gerçekleşti ve 2020 yılı Mart ortasından bu yana en düşük seviyesine geriledi.
    • Euro Alanı’nda Mart ayı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), aylık bazda %1,1 artarken, yıllık bazda %4,3 artış gösterdi.
    • Almanya’da Mart ayında perakende satışlar, bir önceki aya göre %7,7 artarak %3 olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Perakende satışlar yıllık bazda düşmesi beklentisine karşın %11 artış gösterdi.
    • Almanya’da Nisan ayında İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 66,2 ile piyasa beklentisinin biraz altında gerçekleşti.
    • Çin’de Nisan ayında ihracat, bir önceki yılın aynı dönemine göre %32,3 ile %24,1 olan beklentilerin üzerinde artış gösterdi. İthalat da aynı dönemde %43,1 arttı.


    Kaynak: TOBB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİTO Başkanı Avdagiç: Turizm sezonuna 20 gün kaldı, turist rezervasyonlarının hızlanması için 5 bin vaka hedefine ulaşmamız şart
    Sonraki İçerik“Müzik Susmasın” projesi kapsamında projeden faydalananlara verilen destekte süre bir ay daha uzatıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz